"Aizgāja un meitiņu atstāja." Jauna informācija par pamatīgā reibumā Lietuvā piedzimušo meitenīti (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Lietuvā sākta pirmstiesas izmeklēšana par gadījumu Klaipēdā, kur tikko dzimušai meitenītei pagājušajā nedēļā asinīs tika konstatētas vairāk nekā četras promiles alkohola.

» Klaipēdā jaundzimuša bērna asinīs atrod četras promiles alkohola

​Izmeklēšana, ko vadīs Klaipēdas apgabala prokuratūra un veiks Klaipēdas policija, uzsākta par smagu veselības traucējumu nodarīšanu neuzmanības dēļ, paziņojusi Lietuvas Ģenerālprokuratūra.

Par šādu nodarījumu Lietuvas Kriminālkodekss paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Par šokējošo gadījumu Klaipēdas universitātes slimnīcā vēstīja Lietuvas mediji, norādot, ka jaundzimušā bērniņa 35 gadus vecajai mātei noteikta divu promiļu dzēruma pakāpe un dažādas kaites, kas, domājams, saistītas ar ilgstošu alkohola lietošanu.

Meitenīte, kas piedzimstot svēra divarpus kilogramus, tika ievietota reanimācijā un, pateicoties ārstu pūliņiem, viņas organisms pamazām tiek attīrīts no alkohola, bet šis process var ilgt nedēļām un iespējams, ka grūtniecības laikā uzņemtais alkohols atstās sekas uz viņas turpmāko attīstību.

Kā portālam "15min.lt" pastāstījis Klaipēdas universitātes slimnīcas galvenais ārsts Vinss Janušonis, šobrīd meitenīte pamazām atlabst arī no dažādām infekcijām.

Meitenītes māte, kam šis ir jau otrais bērns un kas uz dzemdībām ieradās bez jebkādiem dokumentiem, trešdien devusies projām no slimnīcas, parakstot dokumentu, kurā informēta, ka viņas stāvoklis ir smags.

"Aizgāja un meitiņu atstāja, kas būs tālāk - grūti pateikt. Vienu reizi apciemoja," norādījis Janušonis.

Meitenīte kādu laiku vēl tiks ārstēta slimnīcā, bet, ja māte viņu nepaņems, vēlāk viņa, visticamāk, nonāks bērnu namā.

Kā norādījuši prokurori, saistībā ar notikušo tiesībsargājošajās iestādēs nav vērsusies nedz Klaipēdas slimnīca, nedz bērnu tiesību aizsardzības speciālisti.

Tikmēr Lietuvas Seima spīkers Viktors Pranckietis atzinis, ka pēc šā notikuma, kas izraisījis plašas atskaņas sabiedrībā, parlamentam acīmredzot nāksies pievērsties jutīgajam jautājumam par vēl nedzimušu bērnu aizsardzību.

"Visupirms būtu jāstiprina izglītība šajos jautājumos, lai topošā māmiņa tiešām saprastu, ka viņa ir topošā māmiņa. Šajā ļoti sāpīgajā gadījumā mēs runājam par to, ka māmiņa pat nav sapratusi, ka ir gaidībās, ka viņa jau otro reizi kļūs par māti," viņš sacījis žurnālistiem parlamentā.

"Pašreizējie likumi atļautu tikai tik daudz - ja viņa bijusi pie ārsta un uzzinājusi, ka būs māte, tādā gadījumā iedarbojas sociālā aizsardzība, un tad ar viņu iespējams sazināties."

Lietuvas Seims pagājušajā nedēļā pieņēma grozījumus Bērna tiesību aizsardzības likumā, reaģējot uz vienas sabiedrības daļas kritiku par līdzšinējo pārāk stingro kārtību, kādā bērns var tikt izņemts no ģimenes.

Izrādās, ka dzemdētāja, kura laida pasaulē piedzērušos mazuli, nemaz nezināja, ka viņa ir gaidībās, jo viņa nebija devusies pie ārstiem, tikai dzemdību dienā viņa bija ziņojusi par sāpēm vēderā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu