Igaunijas prezidente Kaljulaida ieradusies Maskavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien un piektdien, 18. un 19. aprīlī, Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida viesojas Maskavā. Trešdienas vakarā viņa ieradās Maskavā un ceturtdien, ir paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Fotoreportāžā no notikuma vietas dalās "Postimees".

Marta nogalē Igaunijas prezidentes kanceleja paziņoja, ka Kaljulaida gatavojas apmeklēt Maskavu darba vizītē, lai atklātu renovēto Igaunijas vēstniecības ēku, bet otrdien tika pavēstīts, ka šā brauciena laikā viņa vēlas arī tikties ar Putinu un ka Igaunijas vēstniecība Maskavā nosūtījusi Krievijas Ārlietu ministrijai oficiālu notu, kurā uzdots jautājums par šādas tikšanās iespējamību.

» Igaunijas prezidente atklājusi, ko vēlas pārrunāt ar Putinu

Kā jau tika ziņots, Kaljulaidas priekštecis Tomass Hendriks Ilvess Krieviju apmeklēja 2011. gadā, lai Sanktpēterburgā piedalītos restaurētās igauņu luterāņu Svētā Jāņa baznīcas atkārtotā iesvētīšanā. Tā arī līdz šim bija pēdējā reize, kad Igaunijas valsts galva ir vedusi pārrunas ar Krievijas prezidentu.

» Kaljulaida atklāj renovēto Igaunijas vēstniecību Maskavā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu