Šogad būs mazāka augļu un ogu raža pavasara salnu dēļ

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nosalušie augi Ādažos naktī uz 6. maiju
Foto: Nosalušie augi Ādažos naktī uz 6. maiju Foto: Facebook/ Indar roku darbs

Saistībā ar pavasara salnām šogad sagaidām krietni mazākas augļu un ogu ražas, atzina Latvijas Augļkopju asociācijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilverts. Kāda Ādažu iedzīvotāja vietnē "Facebook" dalījusies ar satriecošiem foto un jaunu metodi, kā pasargāt dārzu no salnām.

Jānis Zilverts norādīja, ka šogad daudzas kultūras būs ar stipri mazāku ražu vai pat bez tās.

Salnās īpaši cietušas ir tās kultūras, kas jau bija sākušas ziedēt, proti, ķirši, plūmes, bumbieres, kā arī atsevišķas ābolu šķirnes. Zilverts piebilda, ka, iespējams, cietuši būs arī dzērveņu dzinumi.

Foto: Naktī uz pirmdienu, 6. maiju, sasalušais dārzs Ādažos

Fotogrāfijas ar sasalušo dārzu Ādažos ir ievērojuši un ar tām dalījušies vairāk nekā 6 000 cilvēki. Fotoattēlos var redzēt ledū vizuļojošus ziedošus kokus un augus.

Foto īpašniece salnu laikā iesaka ziedošos krūmus un augļu kokus aplaistīt ar aukstu ūdeni, līdz ar to, izveidojoties ledus kārtai ap ziediem, tā var pasargāt augu no iznīkšanas lielu salnu laikā. 

Idejas autore "Facebook" dalījusies, ka četras stundas pēc eksperimenta ķirsis jau esot atkopies un ziedi neesot bijuši nobiruši.

Jau vēstīts, ka līdz ceturtdienai vēl daudzviet valstī gaidāmas salnas, taču tās vairs nebūs tik bargas kā iepriekšējās naktīs. Mākoņu daudzums būs mainīgs, vietām uzlīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu