Linkaits izsaka neuzticību LDz vadītājam Bērziņam un diviem valdes locekļiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Foto: Zane Bitere/LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) izteicis neuzticību AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājam Edvīnam Bērziņam un diviem valdes locekļiem - Aivaram Strakšas un Ainim Stūrmanim, un rosinās uzņēmuma padomi viņus atstādināt no amata, otrdien žurnālistiem pastāstīja ministrs.

Linkaits sacīja, ka otrdien ticies ar LDz vadību un dalījies savos iespaidos par uzņēmuma darbību.

Viņš informēja, ka, pēc uzņēmuma darbības izvērtējuma, secināts, ka uzņēmumā notiek potenciāla korupcija un shēmošana. Satiksmes ministrija (SM) attiecīgo informāciju iesniegusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

"Pirmais iespaids ir, ka daudzas lietas tiek darītas necaurspīdīgi, kas dod iespēju dažādām shēmām un koruptīvām darbībām," pauda ministrs.

Informācija ir nodota LDz padomei, kas nākamnedēļ sanāks uz sēdi un "tālāk tas ir padomes kompetences jautājums izlemt par valdes locekļu darba turpināšanu vai neturpinašānu", pauda Linkaits.

» Gaidāma vairāku LDz valdes locekļu nomaiņa

Bērziņš kopš 2011. gada ir LDz valdes loceklis, bet kopš 2016.gada - valdes priekšsēdētājs. Viņa pilnvaru termiņš LDz bija plānots līdz 2021. gada 24. februārim. Viņš patlaban ir arī dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" koordinējošā kopuzņēmuma AS "RB Rail" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Strakšas ir LDz valdes loceklis kopš 2005. gada un viņa pilnvaru termiņš paredzēja noslēgties 2022. gada 28. augustā, bet Stūrmanis LDz valdes loceklis ir kopš 2016. gada un viņa pilnvaru termiņš bija līdz 2021. gada 17. jūlijam.

LDz statūti nosaka, ka LDz valdē ir četri valdes locekļi, kuri tiek ievēlēti uz pieciem gadiem. Šobrīd LDz valdē strādā arī Ēriks Šmuksts.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu