Miks Šūmahers: Vēlos izprast, ko tēvs darīja citādāk, lai nokļūtu līmeni augstāk

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) leģendārā braucēja Mihaela Šūmahera dēls Miks vēlas aizvadīt tikpat spožu karjeru kā viņa tēvs, bet šobrīd viņš sevi nesalīdzinot ne ar vienu citu šo sacensību seriāla pilotu.

"Es sevi cenšos nesalīdzināt ar citiem F-1 pilotiem, bet nenoliegšu, ka visbiežāk sevi asociēju ar tēvu. Vēlos izprast, ko tieši viņš darīja citādāk, lai nokļūtu līmeni augstāk par pārējiem," intervijā britu "Sky Sports" teica talantīgais pilots.

Tāpat sportists atzīmēja, ka šobrīd F-1 sacīkstēs netrūkst daudz labu braucēju.

"F-1 šobrīd brauc ļoti talantīgi jaunie piloti, un es vienmēr novērtēju iespēju ar viņiem aprunāties. Tikai tā es varu iemācīties vēl vairāk," piebilda Šūmahers. "Ir ļoti svarīgi spert soli pa solim. Esam to darījuši līdz pat šim brīdim, kad esmu nonācis līdz "Formula-2" čempionātam, kas ir pēdējais solis līdz F-1."

Par Šūmaheru junioru dēvētais pilots ir "Ferrari" attīstības programmā, kas viņam ļauj veikt testus ar šīs komandas formulu un arī piedalīties treniņbraucienu sesijās. Pirmos braucienus ar F-1 bolīdu jaunais pilots aizvadīja aprīlī.

Šajā sezonā Šūmahers debitēja "Formula 2" sacensības, kas tiek uzskatītas par pēdējo pakāpienu ceļā uz F-1. Pirmajos četros posmos jaunais pilots nav izcīnījis uzvaras, bet labākais sniegums līdz šim ir piektā vieta.

Sportists pērn kļuva par Eiropas "Formula 3" čempionu.

Mika Šūmahera tēvs Mihaels F-1 karjerā uzstādījis rekordu ar 91 izcīnītu uzvaru "Grand Prix" posmos, kā arī septiņas reizes tika kronēts par pasaules čempionu F-1 klasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu