NEPLP informē Lielbritānijas mediju regulatoru par "Ren TV Baltic" fiksētu tendenciozu sižetu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Televīzija. Ilustratīvs foto
Televīzija. Ilustratīvs foto Foto: AFP

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informējusi Lielbritānijas mediju regulatoru "Ofcom" par NEPLP Monitoringa nodaļas fiksētu likuma pārkāpumu programmas "Ren TV Baltic" raidījumā "Vojennaja taina".

Minētās programmas 13. aprīļa raidījumā nav tikusi ievērota objektīva attieksme pret faktiem un atspoguļoti nepamatoti viedokļi un fakti, uzskata NEPLP.

Pārkāpumi fiksēti raidījuma sižetos par karadarbību Ukrainā un militārās tehnikas specifiku, uzsverot Krievijas armijas neapstrīdamo pārākumu.

NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš uzsvēra, ka šajā laikā sabiedrībai un arī likumdevējiem ir būtiski izprast, ka informatīvajā karā iesaistītie mediji pēc būtības vairs nav mediji, bet gan kara instrumenti un Krievija, izmantojot milzīgus finanšu un juridiskos resursus, šos instrumentus izvieto visā Eiropā.

Viņš norādīja, ka tieši šī iemesla dēļ daudzi Latvijā redzamie Krievijas TV kanāli juridiski ir reģistrēti Lielbritānijā, Zviedrijā vai citās valstīs.

Āboliņš piekodināja, ka šādos gadījumos, konstatējot likumu pārkāpumus, nepieciešams operatīvi informēt to valstu regulatorus, kuru teritorijā attiecīgā TV programma ir reģistrēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu