Trūdoši dzīvnieku līķi un atkritumi - Riebiņu pagasta govju fermā iedzīvotāji novēro antisanitārus apstākļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Raidījumam "Bez Tabu" Riebiņa pagasta iedzīvotāji sūdzējušies par govju fermu, kurā antisanitāros apstākļos atrodas dzīvnieki. Kā norāda iedzīvotāji, ganībās atrodas trūdoši govju līķi.

Iedzīvotāji ir novērojuši ne tikai trūdošus govju līķus, bet fermā nav arī tīrītas kūtis un dzīvniekiem baro siena ruļļus, neiztinot no plēves. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atklāj, ka par šīs fermas saimnieci jau ir saņemtas sūdzības iepriekš.

Fermas darbinieks Jānis uzskata, ka ar saimniecības tīrību nav problēmu. Savukārt saimniece Lūcija taisnojas, ka nekārtība izveidojusies dažas nedēļas atpakaļ, kad bijis sējas laiks, bet tagad jau ir uzsākti darbi, lai visu sakoptu. 

PVD pārstāve Solvita Kravale atklāj, ka konkrētā ferma PVD redzeslokā nonākusi pirmo reizi, bet saimniece Lūcija saimnieko arī citās pagasta fermās un tajās vairākkārt konstatēti pārkāpumi.

Pārkāpumi galvenokārt saistīti ar labturības prasībām, kārtības un tīrības neievērošanu. Tāpat saimniecei uzlikts administratīvais sods un dzīvnieku pārvietošanas aizliegums.

PVD devās uz fermu, lai to pārbaudītu. Pirmajā reizē pārbaude neizdevās, jo saimniece nebija uz vietas. Bet atkārtoti ierodoties uz saimniecību PVD konstatējis, ka apkārtnes teritorija ir sakopta - atkritumi un dzīvnieku līķi savākti. Arī apkārtnes teritorija ir sakopta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu