"Boeing" lidmašīnās "737 MAX" ievieš programmatūras atjauninājumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā
Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā Foto: Reuters/EPA/Scanpix

Amerikas aviācijas, kosmiskās un militārās tehnikas kompānija "Boeing" atzina programmatūras kļūdas lidmašīnu datoru apkalpē "Boeing 737 MAX" un ieviesa programmatūras atjauninājumus, vēsta "Deutsche Welle".

Kā skaidro oficiāls kompānijas "Boeing" pārstāvis, sestdien, 18. maijā, programmatūrā MCAS ir ieviesti labojumi un lietotāji par to jau ir brīdināti.

Pubilcētā kompānijas paziņojumā teikts, ka "Boeing" ir nodrošinājusi visu papildus informāciju par jaunajiem atjauninājumiem, lai tos veiksmīgu varētu atstrādāt uz lidojuma simulatoriem.

Ceturtdien, 16. maijā, kompānija "Boeing" paziņoja, ka pārbaudījusi programmas atjauninājumu lidmašīnām "737 MAX" un izmēģināja to ar 207 testa lidojumiem.

Tomēr, lai lidmašīnas modelis "737 MAX" atkal varētu veikt komerclidojumus programmatūras atjauninājumus jāapstiprina Federālajai aviācijas administrācijai (FAA).

Jau tika ziņots, ka "Lion Air" pērn oktobrī lidmašīnas katastrofā gāja bojā 189 cilvēki. Savukārt Etiopijā 10. martā avarēja "Ethiopian Airlines" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" ar 157 cilvēkiem, kas visi gāja bojā.

Pēc šīm katastrofām "Boeing 737 MAX 8" lidmašīnu izmantošana pārtraukta visā pasaulē.

Foto: Boeing 737 MAX ražotne Vašingtonā

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu