"Latvijas Pasts" nemaksās sodus par nelikumīgu iebraukšanu Jūrmalā. Draud Jūrmalai ar tiesu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Pasts. Ilustratīvs attēls.
Latvijas Pasts. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka / LETA

"Latvijas Pasts" šogad saņēmis jau 602 administratīvā pārkāpuma protokolus par iebraukšanu Jūrmalā, jo nav maksājis Jūrmalas noteikto iebraukšanas maksu. Uzņēmums sodus maksāt negrasās un uzsācis tiesāšanos ar pašvaldību, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Patlaban "Latvijas Pasts" saņēmis rēķinu par 30 000 eiro, kas aprēķināti kā sods par neapmaksāto iebraukšanu kūrortā.

Tās pilda universālo pakalpojumu sabiedrībai, tāpēc uzņēmums uzskata, ka par iebraukšanu Jūrmalā viņiem nav jāmaksā un tā arī esot līdz šim bijis.

"Latvijas Pasta" vadītājs skaidro, ka situācija ir mainījusies tad, kad Jūrmalā ieviesta automātiskā mašīnu numuru fiksēšana.

AS "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns norāda: "Veidojas absurda situācija. Sanāk, ja mēs šis izmaksas iekļaujam mūsu izmaksu aprēķinā, tad pārējiem, Ilūkstes vai Aglonas vai Rēzeknes iedzīvotājiem, ir jāpiemaksā, lai Jūrmalas iedzīvotāji saņemtu pastu."

Visus pārkāpuma protokolus "Latvijas Pasts" gatavs pārsūdzēt, bet par vienu no pārsūdzētajiem protokoliem aprīļa beigās uzņēmums jau ir saņemis Rīgas rajona tiesas spriedumu. Tas norāda, ka sods pastam ir uzlikts pamatoti.

Jūrmalas dome uzstāj, ka "Latvijas Pastam" par iebraukšanu kūrortpilsētā ir jāmaksā un tāpat kā citām valsts kapitālsabiedrībām, kas sniedz sabiedriskos pakalpojumus, tam ir piedāvāts atvieglojums, piemēram, caurlaides ar 50% atlaidi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu