Itālijas hokejisti "bullīšos" uzvar Austriju un nosargā vietu elitē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Itālijas izlases hokejisti aizsardzībā
Itālijas izlases hokejisti aizsardzībā Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempionātu hokejā katastrofāli aizvadījusī Itālija pirmdien meistarsacīkšu pēdējā spēlē nosargāja vietu elites grupā.

Itālijas hokejisti Bratislavā B apakšgrupas duelī ar 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Austriju, kas līdz ar to atstās augstāko divīziju.

Itālijas hokejistiem pirms šīs spēles bija bilance 1:45, taču tas netraucēja atklāt cīņas rezultātu, pirmā perioda vidū Antonī Bardaro panākot 1:0. Tiesa, trešdaļas otrajā pusē Manuels Ganahls un Mihaels Ralfs palīdzēja austriešiem pārņemt vadību.

Otrās trešdaļas otrajā desmitminūtē itāļi atgriezās priekšā, ar gūtiem vārtiem izceļoties Simonam Kostneram un Marko Rosam. Taču austrieši nepadevās un savu pārsvaru izmantoja, trešā perioda otrajā minūtē Raflam panākot 3:3.

Pamatlaikā vārti vairs netika gūti un mačs turpinājās papildlaikā, arī tajā izlasēm nespējot raidīt ripu tīklā. Uzvarētājs un vieta augstākajā divīzijā tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 3:2 pārāki bija itāļi. Uzvaras "bullīti" Itālijas izlasei guva Šons Makmoneigls.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Latvija ar 4:5 (0:1, 1:1, 3:3) piekāpās Zviedrijai, zaudējot pat teorētiskas izredzes uz ceturtdaļfinālu.

B grupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešos mačos ir Krievija, kam ar 15 punktiem sešos dueļos seko Čehija un Zviedrija, bet tālāk ar 12 punktiem seko Šveice. Tālāk ar sešiem punktiem sešos dueļos ir Latvija un Norvēģija. Visbeidzot Itālijai septiņās spēlēs bija divi punkti, bet Austrija tika pie viena punkta.

Tikmēr A apakšgrupā Košicē Kanāda ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) uzveica Dāniju.

Kanādiešiem divus vārtus guva Sems Reinhārts, bet pa reizei precīzi bija Pjērs Liks Dibuā, Džereds Makens un Žonatans Maršeso.

Kanādas izlases vārtsargi Kārters Hārts un Makenzijs Blekvuds šajā spēlē atvairīja visas 24 pretinieku mestās ripas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam šajā grupā izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu elitē Lielbritānija ar 4:3 (0:0, 2:3, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Franciju, kas līdz ar zaudējumu pametīs augstāko divīziju.

A apakšgrupā kopvērtējuma vadībā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, 15 punktus sešos dueļos iekrājus Kanāda, kam ar 14 punktiem sešās cīņās seko ASV, bet 12 punkti sešās cīņās ir Vācijai. Piektajā vietā ar deviņiem punktiem sešās cīņās seko Slovākija, aiz tās ar pieciem punktiem piecās spēlēs ir Dānija, bet pa diviem punktiem septiņos dueļos ir Lielbritānijai un Francijai, elitē paliekot savstarpējā mača uzvarētājai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu