Mākslas cienītāji pulcējas laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 10.1" atklāšanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 23. maijā, notika mākslas festivāla "Survival Kit 10.1" atklāšana. Vakaru iesāka māksliniece Karla Garlaši ar dzīvo latino regetona dīvas performanci.

Baltijā vērienīgākā ikgadējā laikmetīgās mākslas festivāla "Survival Kit 10.1" izstāde notiek no 23. maija līdz 30. jūnijam.

Tā organizators Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar kuratorēm Solvitu Kresi, Ingu Lāci un Anželsu Miraldu pēta jēdzienu "outlands" (ārpuszemes, svešzemes), apšaubot tradicionālo ģeopolitisko un kultūrtelpas dalījumu centrā un perifērijā, izgaismojot sarežģītos identitātes veidošanās procesus.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, starptautisku un nacionāla mēroga mākslas notikumu kurators un producents, ir lielākā Latvijas laikmetīgās mākslas institūcija.

Arī šoreiz par festivāla norises vietu izraudzīta kāda Rīgas tukšā ēka, lai pievērstu cilvēku uzmanību tās nākotnes attīstīšanas potenciālam. Bijusī LU fakultāte ir uzcelta 1888. gadā un vispirms kalpojusi par vācu bāreņu namu, bet vēlāk - milicijas skolu.

Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Survival Kit pirmo reiz norisinājās 2009. gadā un ir lielākais gadskārtējais laikmetīgās mākslas notikums Baltijā, ik gadu piesaistot vairāk nekā 10 000 apmeklētāju.

Tas radās kā reakcija uz globālo finanšu krīzi ar mērķi rosināt sabiedrību reaģēt uz pārmaiņām mūsdienu pasaulē un pārdomāt dažādas izdzīvošanas stratēģijas. Katru gadu festivālam izvēlas sabiedrībā aktuālas un nozīmīgas tēmas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu