Bēgot no policijas sadur divus cilvēkus. Daugavpils novadā uzdarbojies agresīvs zaglis (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Daugavpils novada Naujenes pagastā zagļa aizturēšanas laikā sadurti divi cilvēki, tostarp likumsargs, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Ceturtdien, 23. maijā, ap plkst. 1.30 Daugavpils iecirknī saņemta informācija no kāda nevienaldzīga iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka nezināms vīrietis, iekļūstot daudzīvokļu mājas pagrabtelpā, nozadzis no tās velosipēdu, par zagto transportlīdzekli aizbraucot nezināmā virzienā.

Policisti konstatēja, ka daudzdzīvokļu mājas pagalmā vairākiem transportlīdzekļiem ir izsisti logu stikli un no tiem ir nozagtas dažādas mantas.

Aptaujājot lieciniekus un iegūstot informāciju par ļaundara pārvietošanas virzienu, likumsargi sāka operatīvās meklēšanas pasākumus.

Bēgot no policijas, vīrietis nodarījis nopietnus miesas bojājumus - vairakkārt iedūris ar nazi kādam iedzīvotājam, kurš, gribot palīdzēt varas pārstāvjiem noķert likumpārkāpēju, pats mēģinājis viņu aizturēt. Pēc mirkļa ļaundaris tika panākts un aizturēts, taču izturēšanas laikā tika cietis arī viens no policistiem, kuram arī vairākas reizes tika iedurts ar nazi.

Gan iedzīvotājs, gan likumsargs no notikuma vietas tika nogādāti medicīnas iestādē. Pēc Belovas teiktā, viņu dzīvībām briesmas nedraud.

Iespējamais vainīgais ir kāds vairakkārt tiesātais 1993. gadā dzimis vīrietis, kurš pagājušonedēļ jau tika aizturēts aizdomās par 14 transportlīdzekļu apzagšanu. Pašlaik policisti turpina visu kriminālprocesu izmeklēšanu, savukārt tiesa tuvākajā laikā lems par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu.

Vīrietim draud kriminālatbildība gan par iepriekš minētajām 14 zādzībām, gan arī par zādzībām no transportlīdzekļiem, kas bija izdarītas vakar Naujenes pagastā, velosipēda zādzību, par miesas bojājumu nodarīšanu iedzīvotājam, kā arī par uzbrukumu un miesas bojājumu nodarīšanu varas pārstāvim.

Daugavpils iecirkņa darbinieki pateicas iedzīvotājiem par atbalstu ļaundara aizturēšanā, taču aicina līdzcilvēkus ziņot likumsargiem par iespējamajiem likumpārkāpumiem, nevis patstāvīgi mēģināt aizturēt noziedzniekus, jo šāda rīcība var būt bīstama gan veselībai, gan arī dzīvībai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu