Arnolds Švarcenegers metas uz vienu roku ar Grētu Tunbergu cīņā pret klimata pārmaiņām (2)

Apollo.lv
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Otrdien, 28. maijā, Vīnē tika atklāts klimata samits. Zviedrijas klimata jomas aktīviste Grēta Tunberga uzstājās ar atklāšanas runu. Sociālajos tīklos jau tika runāts par to, ka Arnolds Švarcenegers un klimata aktīviste Grēta Tunberga apvienojušies, lai pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām, vēsta medijs "Deutche Well".

Samita ietvaros Arnolds Švarcenegers tikās ar Austrijas prezidentu Aleksandru van der Bellenu un Austrijas kancleru Sebastiānu Kurcu. Uz samitu tika uzaicināta arī 16 gadus vecā Zviedrijas klimata pārmaiņu aktīviste Grēta Tunberga.

Grēta Tunberga atklāšanas runas laikā vērsa valstu līderu uzmanību uz to, ka nepieciešams pēc iespējas vairāk informēt sabiedrību par klimata izmaiņām, jo tā patlaban esot "lielākā krīze, ar kuru cilvēkiem ir jācīnās". 

Viņa uzsvēra, ka liela daļa pasaules iedzīvotāju nemaz nesaprot, ka klimata problēma ir kļuvusi milzīga un tā tiešā veidā ietekmē cilvēci. 

Jauniete uzsvēra, ka žurnālisti, politiķi un slavenības ir tieša veidā atbildīgi par to, cik daudz cilvēki uzzina par klimata problēmām:

"Būsim godīgi - mēs esam atbildīgi par to, ko rādam un sakām. Mēs esam cilvēki, daļa no dabas. Sociāli dzīvnieki. Protams, ka cilvēki labprāt ieklausīsies viedokļu līderu teiktajā."

No viņas teiktā izriet, ka klimata krīzei ir nepieciešams ārkārtas risinājums un to jāizskata ārkārtas sēdēs.

"Pārāk ilgi cilvēki neko nav darījuši šajā jomā, lai censtos apturēt ekoloģisko un klimata krīzi," uzsvēra Grēta.

Grēta Tunberga 16 gadu vecumā ir spējusi iedvesmot miljoniem cilvēku visā pasaulē un norādījusi, ka ir svarīgi vēl vairāk pievērst uzmanību klimata jomai. 

Samita atklāšanā piedalījās arī Holivudas zvaigzne un bijušais Kalifornijas gubernātors Arnolds Švarcenegers.

Holivudas zvaigzne paslavēja 16 gadus veco meiteni par to, ka viņa ir pievērsusi arī jauniešus šai probēmai.

"Ja mēs neko nedarīsim, tad var teikt, ka uz galda ir likta jauniešu nākotne, nevis mūsējā," teica Arnolds Švarcenegers.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu