Pasaules bagātākā cilvēka šķirtā sieva atdos pusi savas bagātības labdarībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefs un Makenzija Bezosi.
Džefs un Makenzija Bezosi. Foto: Reuters/ScanPix

ASV interneta tirdzniecības milža "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija ir solījusi ziedot vismaz pusi savas bagātības, piedaloties filantropijas iniciatīvā "Giving Pledge" ("Došanas solījums"), kuru uzsāka Vorens Bafets un Bils Geitss.

Makenzija Bezosa, kuras bagātība pēc šķiršanās tiek lēsta vairāku miljardu ASV dolāru apmērā, paziņoja, ka viņai ir "nesamērīgi daudz naudas, ar ko dalīties" un ka viņas pieeja filantropijai arī turpmāk būs apdomīga.

"Tas prasīs laiku, pūles un rūpes. Bet es negaidīšu. Un es to turpināšu, līdz seifs būs tukšs," Bezosa sacīja paziņojumā, ar kuru otrdien nāca klajā organizācija "Giving Pledge".

Organizācija paziņoja, ka Bezosa ir starp 19 cilvēkiem, kas pēdējā gada laikā pievienojušies šai iniciatīvai, palielinot kopējo dalībnieku skaitu līdz 204 cilvēkiem no 23 valstīm.

Labdarības fondi, kurus Bezosa agrāk atbalstījusi, nodrošina pagaidu mitekļus bezpajumtnieku ģimenēm un koledžu stipendijas nelegāliem imigrantiem.

» Mantoti uzņēmumi un laulības šķiršanas vienošanās - kuras ir bagātākās sievietes pasaulē?

Viņa arī izlietojusi savu naudu, lai atbalstītu laulību līdztiesību, centienus samazināt politisku polarizāciju, vēža un Alcheimera slimības pētījumus.

49 gadus vecā Makenzija Bezosa aprīlī paziņoja, ka viņas 25 gadus ilgusī laulība ar Džefu Bezosu ir galā. Viņi noslēdza vēsturē lielāko laulības šķiršanas vienošanos, saskaņā ar kuru Bezosam palika 75% no viņu līdzšinējām akcijām šajā uzņēmumā, bet Makenzijai – akcijas apmēram 36 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Žurnāls "Forbes" informēja, ka pēc šīs šķiršanās vienošanās Makenzija Bezosa ir kļuvusi par trešo bagātāko sievieti pasaulē pēc "L'Oreal" mantinieces Fransuāzas Betankūras Meiersas un "Walmart" mantinieces Elisas Voltones.

2010.gadā dibinātā iniciatīva "Giving Pledge" ir turīgu cilvēku apņemšanās ziedot vismaz pusi bagātības savas dzīves laikā vai ar testamentu.

Foto: Pasaulē bagātākais vīrietis Džefs Bezoss paziņo par šķiršanos no sievas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu