"Mums uz galvas krīt betona gabali!" Daudzdzīvokļu māju balkoni Rīgā kritiskā stāvoklī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daudzas Rīgas domei piederošās ēkas galvaspilsētas mikrorajonos ir kritiskā stāvoklī. Šķiet arī, ka ar uzņēmumi, kam būtu jāapsaimnieko šīs ēkas, nespēj tikt galā ar samilzušajām problēmām. Taču kāds daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājs Maskavas ielā draud nopietni vērsties atbildīgajās institucijās, jo iedzīvotājiem uz galvas sākuši krist akmeņi un smilti no vecajiem balkoniem, vēsta raidījuma "Degpunktā".

Kā stāsta mājas iedzīvotāji, Maskavas ielā 259 vairāki balkoni ir kritiskā stāvoklī. Pēc viņu teiktā, pirms pāris dienām trešā stāva dzīvokļa iedzīvotājam uz galvas gandrīz uzkrita betona gabals, kas bija nolūzis no ceturtā stāva balkona.

"Mums jau ilgu laiku uz galvas krīt betona gabali. Esam arī uzaicinājuši mājas apsaimniekotāju. Viņi situāciju apsaktīja ļoti virspusēji. Viņi aizsmērēja ar kaut ko tās plaisas, bet šiem balkoniem ir nepieciešams kapitāls remonts! Pat ar neapruņotu aci var redzēt, ka tas viss ir sarūsējis," raidījumam stāsta viens no mājas iedzīvotājiem Georgijs.

Vīrietis bija zvanījis atkārtoti apsiemniekotājam, bet šoreiz darbinieki nebija atsaucīgi. 

"Neviens neko īsti nepateica. Sūdzība ir pieņemta un tā tiks nodota inženieriem. Kad tas notiks, neviens nezina. Viss balkons var nokrist, līdzīgi gadījumi ir redzēti," stāsta Georgijs.

Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) norādīja, ka Georgija un citu mājas iedzīvotāju sūdzības ir ņemtas vērā. Tas prasīs laiku, bet remonts tiks veikts.

"Iepriekš arī bijušas sūdzības, ka nepieciešams pārbaudīti ēku balkonus. 31. janvārī tika pārbaudīti visi balkoni. Tika konstatēts, ka balkoni ir ārkārtas stāvoklī." - atzīmēja RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Iedzīvotāji gan tagad var tikai gaidīt. Dzīvokļu īpašnieki tiek aicināti atbrīvot savus balkonus, lai , ierodoties darbiniekiem, remontdarbi netiktu aizkavēti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu