Tuvinieki joprojām meklē pirms gada mīklaini pazudušo Lāsmu Ločmeli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook

2018. gada jūnija beigās Latviju pāršalca ziņa, ka pazudusi 33 gadus vecā Lāsma Ločmele. Radinieki ar pazudušo sievieti pēdējo reizi telefoniski sazinājušies 26. jūnija rītā, bet pēc tam Lāsma burtiski izkūpējusi gaisā. Lai gan pagājis teju gads, kopš Lāsma pazudusi, tuvinieki un organizācija "bezvests.lv" nezaudē cerību atrast viņu sveiku un veselu.

Informācija par Lāsmas pazušanas apstākļiem ir gaužām skopa, un tas būtiski sarežģī jaunās sievietes meklēšanu. Zināms, ka Lāsma 26. jūnijā - dienā, kad pēdējo reizi kontaktējusies ar saviem radiniekiem, - atradās savā dzīvesvietā, īrētā dzīvoklī Ilūkstes ielā, Purvciemā, Rīgā.

No 26. jūnija līdz pat šim brīdim no Lāsmas nav saņemta neviena ziņa. Nav informācijas par sievietes atrašanās vietu, trūkst arī pavedienu, kur viņu varētu meklēt.

Lāsma dzimusi Siguldā, kādu laiku dzīvojusi Lielbritānijā, bet pēcāk atgriezusies Latvijā. Sieviete ir 171 centimetru gara, slaidas miesasbūves, ar tumšiem, vidēji gariem matiem un zilām acīm. Kā īpašu pazīmi tuvinieki min panteras tetovējumu muguras lejasdaļā.

Kā raidījumam "Bez tabu" rudenī atklāja Ločmeles māsa Līga, kura pati dzīvo Vācijā, viņa Lāsmu pēdējo reizi satikusi jūnijā, kad abas tikušās Rīgā, lai nokārtotu mantojuma lietas. Nekas neesot liecinājis, ka Lāsma drīzumā pazudīs, sacījusi Līga.

Lāsma bijusi aktīva sociālo tīklu, īpaši "Facebook", lietotāja, taču kopš pērnā gada maija neviens ieraksts nav ticis publicēts. Lāsmas telefons ir izslēgts, uz e-pastiem viņa neatbild un arī savā dzīvesvietā nav atrodama. Ne radiem, ne draugiem nav nekādas informācijas par sievietes mīklaino pazušanu.

Valsts policijas Teikas iecirknī informācija par pazušanu saņemta 31. augustā, nekavējoties sākta izmeklēšana un kriminālprocess - Lāsma ir arī izsludināta starptautiskā meklēšanā. Kā raidījumam "Bez tabu" septembrī atklāja Teikas iecirkņa priekšnieks Sergejs Galilejevs, sieviete pazudusi pēc kārtējā konflikta ar vīru, kurš dzīvojis ārvalstīs,

Kā norāda organizācijas "bezvests.lv" pārstāve Svetlana Gintere, Lāsmas tuvinieki joprojām nav zaudējuši cerību atrast sievieti sveiku un veselu, tādēļ viņi lūguši organizāciju atkārtoti publicēt informāciju par pazudušo.

Gintere pastāstīja, ka aktīva Lāsmas meklēšana ir beigusies, jo trūkst kaut mazākā pavediena, kur sievieti meklēt. “Iet un meklēt “uz dullo” ir bezjēdzīgi,” sacīja organizācijas pārstāve.

Tāpat Gintere uzsver, ka par cilvēka pazušanu tuviniekiem nekavējoties jāvēršas policijā, jo novēlota vēršanās pie likumsargiem būtiski var sarežģīt pazudušā cilvēka meklēšanu.

"Bezvests.lv" pārstāve pastāstīja, ka Lāsma nav atstājusi ne zīmīti, ne citas norādes, kas izskaidrotu viņas pazušanu. Tomēr organizācija, tāpat kā tuvinieki, nezaudē cerību atrast Lāsmu dzīvu un aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību Lāsmas fotogrāfijai.

"Iespējams, viņa pārcēlusies uz dzīvi ārvalstīs un sākusi visu no jauna," pieļauj Gintere.

Ja jūsu rīcībā ir informācija par Lāsmas Ločmeles atrašanās vietu vai arī varat sniegt citas svarīgas ziņas, kas palīdzētu noskaidrot, kas ar sievieti noticis, lūgums zvanīt pa tālruni 110 vai "bezvests.lv" 22 084 084.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu