Pieprasījumu par Turlā atstādināšanu plāno iesniegt piektdien (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunievēlētais Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē.
Jaunievēlētais Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais piedalās Rīgas domes ārkārtas sēdē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieprasījumu par Rīgas domes priekšsēdētāja Daiņa Turlā (GKR) atbrīvošanu no amata opozīcija varētu iesniegt piektdien, 7. jūnijā, sacīja partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis.

Viņš norādīja, ka, visticamāk, šodien, 6. jūnijā, tiks savākts nepieciešamais balsu skaits, lai varētu iesniegt pieprasījumu par Turlā atstādināšanu.

Ķirsis piebilda, ka sēdes norises laiks ir atkarīgs no paša Turlā, bet līdz 21. jūnijam rezultātam vajadzētu būt skaidram.

Tikmēr Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vietnē "Twitter" jau informējusi, ka par Turlā atbrīvošanu no amata parakstījušies visi šīs frakcijas deputāti.

Runājot par situāciju Rīgas domē, Ķirsis pauda nostāju, ka joprojām valda diezgan liela neskaidrība. Viņaprāt, to varētu mainīt iespējamie balsojumi gan par vicemēra Vadima Baraņņika (S) atbrīvošanu no amata, gan arī par Rīgas mēra Turlā atstādināšanu.

Tāpat viņš norādīja, ka politiskā krīze ir tikai "aisberga redzamā daļa", tāpēc, lai šo "krīzi" atrisinātu, viņaprāt, ārkārtas vēlēšanas ir neizbēgamas.

Jau ziņots, nedēļas sākumā parakstu vākšanu par Turlā atstādināšanu ierosināja opozīcijā esošā partijas "Latvijas attīstībai" frakcija, kuras sastāvā ir astoņi deputāti.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami vismaz 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu