Ar aviošovu un drošības paraugdesmonstrējumiem svin Gaisa spēku simtgadi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāzē Lielvārdē šodien vairāki tūkstoši iedzīvotāju un aicināto viesu apmeklēja Gaisa spēku simtajai gadadienai veltītu pasākumu.

Rīta pusē bāzē klātesošie vēroja koncertuzvedumu "Visu par Latviju", kurā piedalījās deju kolektīvs "Bramaņi" un karavīru koris, bet pusdienlaikā aptuveni divas stundas norisinājās aviācijas paraugdemonstrējumi, kuros piedalījās Latvijas un Latvijas sabiedroto valstu lidmašīnas.

Gaisa akrobātikas priekšnesumus izpildīja Polijas, Latvijas un Somijas lidmašīnas.

Gaisa spēku helikopteru komandas sadarbībā ar citām vienībām demonstrēja ķīlnieka atbrīvošanas operāciju, savukārt Valsts robežsardzes helikopteru apkalpes un vienības - kontrabandistu aizturēšanu.

Pasākumā piedalījās arī aviokompānija "airBaltic" ar lidmašīnu "Airbus A220-300", kuru rotā Latvijas simtgadei veltītais sarkanbaltsarkanais krāsojums un galvaspilsētas Rīgas vārds. To pavadīja NATO patruļlidmašīnas.

Bāzē klātesošajiem bija iespēja apskatīt un iekāpt Lietuvas, Polijas, Igaunijas, ASV helikopteros un lidmašīnās.

Pasākums noslēdzās ar bruņoto spēku orķestra priekšnesumu.

Šā gada janvārī Liepājā tika atklāti Latvijas Neatkarības kara un Latvijas armijas 100. gadadienas pasākumi, kas norisināsies šogad un 2020. gadā. Pasākumi notiks hronoloģiski atbilstoši vēstures notikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu