Trīs Krievijas laikraksti publicē aizstāvības paziņojumu "Meduza" žurnālistam Golunovam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivans Golunovs
Ivans Golunovs Foto: Reuters / Scanpix

Pirmdien, 10. jūnijā, Krievijas laikraksti "Kommersant", "Vedomosti" un RBK publicējuši kopīgu paziņojumu Maskavā aizturētā portāla "Meduza" žurnālista Ivana Golunova aizstāvībai, kurā uzsver, ka uzskata viņam izvirzītās apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas par nepamatotām.

"Mēs neuzskatām izmeklēšanas sniegtos pierādījumus par Ivana Golunova vainu par pamatotiem," teikts paziņojumā.

"Mēs neizslēdzam, ka Golunova aizturēšana un tai sekojušā apcietināšana ir saistīta ar viņa profesionālo darbību," uzsver trīs laikrakstu redakcijas.

Paziņojumā sacīts, ka visi trīs laikraksti  pieprasa "detalizēti pārbaudīt, vai likumu normām atbilst Ivana Golunova aizturēšanā iesaistīto Iekšlietu ministrijas darbinieku rīcība", šīs pārbaudes rezultātus darīt zināmus plašsazinas līdzekļiem un izmeklēsanu Golunova lietā veikt maksimāli atklāti.

Laikraksti sola, ka uzmanīgi sekos izmeklēšanas gaitai un tam, vai tajā tiek ievēroti likumi.

"Esam pārliecināti, ka šo prasību izpilde ir principiāli svarīga ne tikai Krievijas žurnālistu kopienai, bet Krievijas sabiedrībai kopumā," uzsvērts paziņojumā.

Visu trīs laikrakstu numuros pirmajā lappusē lieliem burtiem ir tikai viens teikums: "Es/mēs esam Ivans Golunovs."

Jau ziņots, ka Golunovs tika aizturēts ceturtdien Maskavā, kad devies tikties ar informācijas avotu. Viņam izvirzītas apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas, par ko draud 10 līdz 20 gadu cietumsods, un noteikts pirmstiesas drošības līdzeklis mājas arests.

Izmeklētāji skaidro, ka Golunovs esot mēģinājis pārdot narkotisko vielu mefedronu. Golunovs  uzstāj, ka divas paciņas ar nezināmu vielu viņam "piesviestas".

» Prieka asaras un tautas gaviles. "Meduza" žurnālistam piemēro mājas arestu

Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas Galvenās pārvaldes tīmekļa vietnē līdzās ziņai par Golunova  aizturēšanu tika publicētas deviņas fotogrāfijas, kurās redzamas pakas ar narkotisku vielu, taču Golunova  tuvinieki norādīja, ka no deviņām fotogrāfijām tikai viena uzņemta žurnālista mājās, bet pārējie astoņi attēli uzņemti kaut kur citur. Vēlāk policija atzina, ka tikai viena fotogrāfija, kurā redzama pase, grāmatas un dažādas mantas, ir no žurnālista dzīvokļa.

» "Meduza" žurnālistu Golunovu Maskavā apsūdz par mēģinājumu tirgot narkotikas

Foto: Krievijā aizturētais "Meduza" žurnālists Ivans Golunovs

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu