"Varbūt pats kaut ko varēšu iemācīties!" Porziņģis par NBA nometni Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" superzvaigzne Kristaps Porziņģis atzinis, ka "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne ir lieliska iespēja jaunajiem talantiem attīstīties un izaugt par augsta līmeņa basketbolistiem. Pats Porziņģis atklāja, ka nometnes laikā arī centīsies iemācīties jaunas lietas. 

Latvijā uz NBA rīkoto jauno talantu nometni ieradies arī "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails, kurš iepriekšējās dienas viesojās Liepājā, tiekoties ar Porziņģa ģimeni.

"Treneris pieslēdzās treniņos Liepājā. 14 gadus veciem džekiem, topošajiem basketbolistiem, būt aci pret aci ar tādu treneri kā Kārlails, ir liels gods. Tas var iedot motivāciju jaunajiem spēlētājiem iet uz priekšu," atzina Porziņģis.

Latvijas basketbolists pauda vēlmi palīdzēt "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometnes dalībniekiem. Basketbolists arī atzina, ka varbūt pats šajās dienās kaut ko iemācīsies. 

"Man patīk tas, ka viņi var redzēt, kā es strādāju. Domāju, ka tas ir ļoti svarīgi. Vērtīgi, ka viņi redz, ka es viņiem palīdzu, runāju ar viņiem. Būšu šeit līdz nometnes beigām. Centīšos pavadīt šeit pēc iespējas vairāk laika. Varbūt pats kaut ko varēšu iemācīties."

Porziņģis pauda pārliecību, ka šādas nometnes rīkošana nāks par labu Latvijas basketbola jaunajai paaudzei.

"Šī ir lieliska iespēja jaunajiem basketbolistiem. Būt šeit ar augsta līmeņa treneriem un spēlētājiem - tas ir liels notikums Rīgai, visai Latvijai. Jāturpina veidot tradīcijas Latvijas basketbolā, jāpalīdz augt jaunajiem basketbolistiem."

Galerija: Rīgā sadarbībā ar NBA atklāj jauno talantu nometni 

Porziņģis norādīja, ka ir grūti izcelt kādu vienu lietu, kuru viņš vēlētos iegūt šādā nometnē ar NBA treneriem un spēlētājiem, ja pats šobrīd būtu vēl jaunais basketbolists pusaudža vecumā.

"Ir tik daudz lietu, tāpēc tā vienu konkrēti nevar izcelt. Tas vien, ka vari pavadīt laiku kopā ar NBA basketbolistiem un treneriem - būdams jauns spēlētājs, kurš grib kādu dienu tur nokļūt, - ir fantastiska pieredze. Jauniešiem jāmēģina pēc iespējas vairāk iegūt šajā nometnē."

Latvijas basketbolistam tika vaicāts, kā kļūt par labu soda metienu izpildītāju. Porziņģis uzsvēra, ka galvenais ir koncentrēties darbam. "Domāju, ka nav tāds noteikts skaitlis, cik soda metienu treniņos jāizmet. Var stundām ilgi to darīt, bet, ja tu peldi, tad tas nenāks tev par labu. Galvenais ir koncentrēties, izdarīt to darbu kvalitatīvi, tad arī būs rezultāts."

"Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne ilgs līdz 12. jūnijam.

Nometne pulcē 64 labākos basketbolistus un basketbolistes 17 gadu vecumā un jaunākus no 26 Eiropas valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu