"Ferrari" atceļ plānus iesniegt apelāciju par piešķirto sodu Fetelam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels un Lūiss Hamiltons
Sebastjans Fetels un Lūiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) komanda "Ferrari" piektdien atsaukusi savus plānus par apelācijas iesniegšanu, kas apstrīdētu tās pilotam Sebastjanam Fetelam piešķirto sodu Kanādas "Grand Prix" sacensībās.

Svētdienas sacensībās pirmais finiša līniju šķērsoja vācietis Fetels no "Ferrari", tomēr viņam tika piešķirts piecu sekunžu sods par bīstamu braukšanu pēc tam, kad viņš atgriezās trasē pēc nelielas formulas nesavaldīšanas, piebraucot tieši priekšā britam Lūisam Hamiltonam ("Mercedes"). Brits svētdien finišēja uzreiz aiz Fetela, bet pēc soda piešķiršanas tieši viņš jau septīto reizi tika kronēts par Kanādas Lielās balvas ieguvēju, kamēr Vācijas braucējam bija jāsamierinās ar otro vietu.

"Ferrari" pārstāvji gan atzina, ka komanda vēl plānojot, vai pieprasīt oficiālu šī atgadījuma izskatīšanu.

Atgadījums notika 48.aplī un pēc Fetela atgriešanās trasē aiz viņa braucošajam Hamiltonam, lai izvairītos no sadursmes, nācās pietuvoties trases barjerai, kas no vācieša puses tika traktēta kā bīstama braukšana.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumi paredz, ka trasē saņemtie sodi nedrīkst būt par apelācijas pamatu, līdz ar to "Ferrari" pieņemtais lēmums atsaukt apelāciju bija likumsakarīgs.

Tomēr aizvien pastāv iespēja atkārtoti izvērtēt epizodi, taču "Ferrari" komandai ir jāiesniedz līdz šim jauna un iepriekš nezināma informācija sacensību tiesnešiem.

Fetela pārstāvētā komanda prasību par atkārtotu epizodes izskatīšanu var iesniegt līdz 23.jūnijam.

Čempionāta kopvērtējuma līderis Hamiltons septiņos posmos iekrājis 162 punktus, kamēr otrais ar 133 punktiem ir otrs "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas. Tālāk ar 100 punktiem seko Fetels.

"Mercedes" komanda no sezonas septiņiem posmiem ir uzvarējusi sešos un izcīnījusi piecas dubultuzvaras, tādējādi šo sezonu iesākot ar izteiktu dominanci F-1.

Nākamais posms notiks nākamnedēļ Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu