Video: Oficiālās vizītes laikā Zelenskis izskrien cauri strūklakai. Apsargi spiesti skriet līdzi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Sestdien, 15. jūnijā, jaunais Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis devās oficiālajā vizītē uz vienu no nozīmīgākajiem tirdzniecības un ekonomikas centriem Ukrainā- Mariupoli. Jautrību sociālajos tīklos raisījušas prezidenta izklaides pilsētas strūklakā, vēsta "France24".

Pilsēta, kas atrodas aptuveni 20 kilometrus no konflikta frontes līnijas Ukrainas austrumos, ko ieņēma Krievijas atbalstītie seperātisti, svinēja savas brīvības piekto gadadienu.

"Tagad mums jāpievērš visa uzmanība Donbasai," žurnālistiem izteicās Zelenskis. 

"Tā ir mūsu zeme, mūsu teritorija un mēs vēlamies, lai cilvēki no okupētajām teritorijām redzētu, ka Ukraina var plaukt un zelt."

Prezidents, bijušais komiķis un televīzijas zvaigzne, paziņoja, ka viņam esot arī plāns uz tuvāko nākotni, kura realizācija neaizņems pat piecus gadus.

Tāpat prezidents paziņoja, ka viņa galvenais mērķis ir apturēt karu Ukrainas austrumos un pakļaut visus apgabalus Kijevai. 

Militāro mācību laikā Zelenskis atradās uz meklēšanas- glābšanas kuģa klāja no kura vēroja kā sapieri, ūdenslīdēji un robežsardzes darbinieki demonstrē glābšanas operācijas. 

Pēc oficiālās vizītes Volodimirs Zelenskis devās uz pilsētas centru, kurā sarunājās ar vietējiem iedzīvotājiem. Vēlāk viņš kopā ar bērniem, un apsardzi izskrēja cauri parka strūklakai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu