Paulam Jonasam Ķegumā 12. vieta

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Juan Pablo Acevedo

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā ieņēma 12.vietu pasaules čempionāta sezonas devītā posma - Latvijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pirmajā braucienā bija 17.pozīcijā, bet otrajā braucienā finišēja sestajā vietā, kas summā deva 19 punktus un 12.vietu.

Posmā uzvaru izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet trešo vietu izcīnīja šveicietis Arno Tonuss. Šīs trijotnes sportisti katrs iekrāja pa 40 punktiem, bet tā kā Gajsers bija ātrākais otrajā braucienā, viņš svinēja uzvaru arī posmā

Jonass pirmā brauciena pirmajā līkumā pēc starta piedzīvoja kritienu un sacensības uzsāka no trešā desmita, pakāpeniski paceļoties un finišējot 17.vietā.

Sacensību pirmajā aplī vadībā izvirzījās itālis Antonio Karioli, kuru ceturtajā aplī apdzina Tonuss. Vēlāk Kairoli piekāpās arī nīderlandietim Džefrijam Herlingsam, kurš kāpināja tempu un pāris apļus pirms finiša apdzina arī Tonusu. Uzvaru svinēja Herlingss, otrais bija Tonuss, trešo vietu ieņēma Kairoli, bet kopvērtējuma līderis Gajsers bija sestais.

Tikmēr otrais brauciens Jonasam bija krietni veiksmīgāks, viņam braucot līdzās savam komandas biedram Armīnam Jasikonim no Lietuvas un izcīnot sesto vietu.

Neveiksmi otrā brauciena sākumā piedzīvoja Kairoli, kurš pēc kritiena iedzīvojās smagā pleca savainojumā. Līderpozīcijā ilgstoši atradās šveicietis Žeremī Sīvers, taču pēc 12 apļiem Gajsers viņu apdzina un svinēja uzvaru. Sīvers pēc tam piekāpās arī Fevram, kurš pāris apļus pirms finiša izrāva otro vietu, atstādams šveicieti uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir Tims Gajsers, kurš iekrājis 391 punktu, par 33 punktiem apsteidzot Kairoli. Nākamie sekotāji ir vairāk nekā 100 punktu attālumā, bet Jonass ar 186 punktiem ieņem desmito pozīciju.

Sestdien notikušajā MXGP klases kvalifikācijā Jonass pirmos apļus atradās vadībā, tomēr beigās bija spiests noslīdēt uz sesto vietu, kamēr uzvaru guva nīderlandietis Džefrijs Herlingss. Sacensībām bija pieteikts vēl viens latvietis Matīss Karro, tomēr viņš piedzīvoja kritienu un kvalifikācijā uz starta neizgāja.

Tikmēr MX2 klasē abos braucienos uzvarēja spānis Horhe Prado, kurš līdz ar to arī nostiprinājās kopvērtējuma vadībā. Viņš iekrājis 397 punktus un par 30 punktiem apsteidz savu tuvāko sekotāju Tomasu Kjēru Olsenu no Dānijas, kurš svētdien abos braucienos bija otrais.

Svētdien noslēdzās Eiropas čempionāta piektā posma sacensības 250 kubikcentimetru klases sportistiem (EMX250), uzvaru izcīnot nīderlandietim Roanam van de Mūsdjikam. Viņš bija ātrākais abos braucienos gan sestdien, gan svētdien. Sestdien pirmajā braucienā līdz finišam netika latvietis Ralfs Edgars Ozoliņš, kurš svētdien neizgāja uz starta.

Tikmēr Eiropas čempionāta divtaktu motoru (EMX2t) klasē latvieši nepiedalījās, uzvaru abos braucienos svinot zviedram Kenam Bengtsonam.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā. Savukārt piektajā posmā, kas norisinājās Itālijā, Jonass pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla MXGP klasē, izcīnot otro vietu.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais šonedēļ tika aizvadīts Ķegumā.

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē norisinājās desmito reizi. Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2020.gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu