Lai sauļošanās nebeigtos ar onkoloģisku saslimšanu. Speciālists atklāj, kā vasarā nekaitēt ādai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Pienācis gada siltākais un saulainākais laiks, un reti kura nevēlas izmantot izdevību, lai iegūtu skaistu, zeltainu ādas toni. Tiesa, vienkārša gulēšana saulē var beigties ar nepatīkamām sekām - no apdegumiem līdz pat nopietnām onkoloģiskām saslimšanām. Krievu onkologs Andrejs Rozins atklāj, kā iegūt vienmērīgu un nekaitīgu iedegumu, vēsta portāls "Postimees".

Mediķis uzsver, ka, lai arī ultravioletais starojums ir būtisks cilvēka veselībai, pārlieku "cepināties" tiešos Saules staros ir pat ļoti nevēlami. 

» Tuvākā mēneša laikā Latvijā ultravioletais starojums būs augstākajā līmenī

Rozins atklāj, ka Saules veselīgo iedarbību vislabāk iegūt no izkliedētas Saules gaismas, tādēļ, lai sauļojoties nenodarītu sev pāri, laba izvēle būtu "ķert iedegumu" ēnā. Laba doma ir arī nēsāt vieglu, caurspīdīgu apģērbu. Papildus tam speciālists iesaka izmantot SPF 40 vai augstāku sauļošanās krēmu, taču piekodina - pat tas nepasargā no tiešu Saules staru iedarbības.

» Astoņi noslēpumi, kas aziātēm palīdz saglabāt jauneklīgu skaistumu

Pēc peldēšanās krēms būtu jāuzsmērē atkārtoti - tas attiecas arī uz līdzekļiem, kas ir ūdensizturīgi.

"Sauļoties ir mazāk kaitīgi no rīta līdz pusdienlaikam un no četriem līdz saullēktam. Dienas vidū sauļoties kategoriski nevajadzētu, it īpaši bērniem," piekodina ārsts, atklājot, ka viens no ādas vēža, melanomas, biežākajiem cēloņiem ir bērnībā bieži iegūti Saules apdegumi.

» Cik ilgi turpināsies karstuma vilnis?

Rozins atklāj, ka labākais veids, kā iegūt vienmērīgu iedegumu ir sauļoties peldes laikā. Pēc speciālista domām, vienmērīgam un skaistam iedegumam pietiek vien ar divu stundu peldi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu