Heiss paraksta septiņu gadu līgumu ar "Flyers", Anaheima izpērk Perija līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kevins Heiss.
Kevins Heiss. Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers" parakstījusi septiņu gadu līgumu ar centra uzbrucēju Kevinu Heisu, tikmēr Anaheimas "Ducks" izpirka kluba ilggadējā uzbrucēja Korija Perija līgumu.

Filadelfijas komandā centra uzbrucējs Heiss pavadīs turpmākos septiņus gadus, kuros kopumā saņems 49,98 miljonus dolāru (nepilnus 44,3 miljoni eiro).

27 gadus vecais uzbrucējs 25.februārī tika aizmainīts no Ņujorkas "Rangers" uz Vinipegas "Jets", bet aizvadītajā sezonā 71 spēlē viņš izcēlās ar 55 rezultativitātes punktiem (19+36).

"Jets" Heisu uz "Flyers" aizmainīja 3.jūnijā, pretim saņemot divas drafta izvēles un uzbrucēju Brendenu Lemjē. Ja klubs nebūtu noslēgusi vienošanos ar Heisu, viņš no 1.jūlija būtu kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu.

"Esam priecīgi par noslēgto ilgtermiņa vienošanos ar Kevinu," teica "Flyers" ģenerālmenedžeris Čaks Flečers. "Viņš spēlē gudri abos laukuma galos un šobrīd aizvada savus labākos gadus karjerā. Kevins pastiprinās mūsu komandu ar savu augumu un prasmēm uz ledus."

Iepriekš Heiss piecas sezonas bija "Rangers" vienībā, aizvadot 361 spēli, kurās viņš guva 216 rezultativitātes punktus (87+129). Četras no šīm sezonām Ņujorkas klubu vadīja Alēns Viņols, kurš aprīļa vidū tika apstiprināts par "Flyers" galveno treneri.

Heisu NHL 2010.gada drafta pirmajā kārtā ar kopējo 24.numuru izvēlējās Čikāgas "Blackhawks" un kopumā viņš līgā nospēlējis 381 maču, kuros guvis 229 punktus (92+137), bet 40 Stenlija kausa spēlēs viņa kontā ir četri vārti un deviņas piespēles.

Savukārt cita NHL vienība Anaheimas "Ducks" izpirkusi sava ilggadējā uzbrucēja Perija līgumu.

Uzbrucējs Anaheimā pavadīja 14 sezonas un 2010./11.gada sezonā tika atzīts par visas līgas vērtīgāko spēlētāju.

Komandas ģenerālmenedžeris Bobs Marejs šo soli nosaucis par vienu no smagākajiem lēmumiem viņa 44 gadus ilgajā karjerā.

Perijs visu savu karjeru aizvadījis vienīgi "Ducks" rindās, kur viņam pieder rekords par visvairāk aizvadītajā spēlēm komandas vēsturē - 988 mači. Vienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņš atrodas trešajā vietā ar 776 punktiem, bet 372 gūti vārti ir otrs labākais rezultāts komandas vēsturē.

Uzbrucējs vairākas sezonas spēlēja vienā maiņā ar "Ducks" kapteini Raienu Geclafu, abiem 2007.gadā virs galvas paceļot Stenlija kausu.

Līgā Perijs ienāca 2003.gadā, kad "Ducks" viņu ar 28.kopējo numuru draftēja pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu