Par veselības aprūpi un korupciju. Ko "tiešajā līnijā" Putins atbildēja uz Krievijas iedzīvotāju jautājumiem? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 20. jūnijā, aizvadīja televīzijas raidījumu "tiešā līnija", kurā sniedza atbildes uz iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem. 

Šogad "tiešā līnija" notika jau 17. reizi un ceturtdien, 20. jūnijā, Putins uz tautas jautājumiem atbildēja aptuveni četras stundas.

Raidījuma laikā Putins sniedza plašas un brīžiem ļoti nekonkrētas atbildes par plašu jautājumu loku, tostarp par situāciju ar Krievijas iedzīvotāju reālajiem ienākumiem, situāciju veselības aprūpē, par ekonomiku, sankcijām un cīņu ar korupciju.

Runājot par "nepatīkamiem jautājumiem", raidījumā netika skarts jautājums par MH17 reisa lidmašīnas notriekšanas lietā starptautiskās izmeklēšanas komisijas trešdien, 19. jūnijā, izvirzītajām apsūdzībām vairākiem Krievijas pilsoņiem.

» Reisa "MH17" traģēdija virs Ukrainas: izmeklētāji nosauc četrus apsūdzētos

Putins "tiešās līnijas" laikā nedaudz pieskārās žurnālista Ivana Golunova lietai, Volodimra Zelenska ievēlēšanai prezidenta amatā un Krievijas attiecībām ar ASV.

Putins pievērsās arī konkrētu iedzīvotāju problēmu risināšanai – piemēram, uzklausot kāda ciemata iedzīvotājus, kuri sūdzējās, ka viņu ciematā jau gadiem ilgi nav ierīkota centralizēta ūdens padeve.

» Putins iedzīvotājiem cenšas izskaidrot Krievijas zemo dzīves līmeni

Tāpat Putinam tika uzdots jautājums, vai viņam nav apnicis būt par prezidentu.

Uz šo jautājumu viņš atbildēja, ka neesot, jo savādāk jau viņš nebūtu balotējies uz kārtējo termiņu prezidenta amatā.

Foto: Krievijā notikusi ikgadējā "tiešā līnija" ar Vladimiru Putinu

Pārraides noslēgumā Putins kļuva nedaudz emocionāls – stāstot par piedzīvoto pirms aptuveni 20 gadiem, kad viņam nav izdevies palīdzēti kādai kundzītei, kas vērsusies pie viņa pēc palīdzības. Putins uzsvēra, ka viņam joprojām esot kauns par šo lietu.

Pārraides laikā diktors paziņoja, ka "tiešās līnijas" laikā noticis kiberuzbrukums.

Zvanu centrs piedzīvoja spēcīgu izkliedētā pakalpojuma atteikuma uzbrukumu (DDoS) no ārvalstīm, paziņoja diktors.

"Mēs spējām to novirzīt (..). Mēs turpinām saņemt zvanus," sacīja diktors, piebilstot, ka prezidentam izteikti aptuveni divi miljoni jautājumu.

Krievijas vadošais tālsarunu pakalpojumu nodrošinātājs "Rostelecom" apstiprinājis, ka noticis kiberuzbrukums, ziņoja Krievijas valsts mediji.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu