Prāgā protestos iziet simtiem tūkstošu cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc organizatoru vērtējuma, protesta akcijā Letnas kalna parkā bija sapulcējušies apmēram 250 000 cilvēku, lai gan neatkarīga apstiprinājuma šādām aplēsēm nav. Mediji vēsta, ka tā bijusi lielākā protesta akcija Čehijā kopš 1989. gada Samta revolūcijas, vēsta LETA.

Protestētāji pieprasīja, lai Babišs atkāpjas no amata un lai tiktu veikta neatkarīga izmeklēšanu par aizdomām, ka Babišs krāpnieciskā ceļā ieguvis Eiropas Savienības subsīdijas savam uzņēmumam divu miljonu eiro apmērā.

Akcijas dalībnieki turēja plakātus ar uzrakstu "Demisiju!" un skandēja: "Mēs esam šeit!"

» "Forbes" publicējis bagātāko cilvēku sarakstu

64 gadus vecais Slovākijā dzimušais agroķīmijas magnāts Babišs, kuru žurnāls "Forbes" atzinis par otro bagātāko cilvēku Čehijā, tiek turēts aizdomās par ļaunprātīgu ES līdzekļu izmantošanu 2007. gadā, lai izveidotu luksusa kūrortu "Stārķa ligzda". Lai saņemtu ES palīdzību mazajiem uzņēmumiem, kompānija, kas veidoja kūrortu, tika nodalīta no Babiša daudznozaru holdinga "Agrofert", bet tam tajā atkal iekļauta.

» Čehijā cilvēki izgājuši protestos pret Babišam pietuvinātās juristes Marijas Benešovas nominēšanu tieslietu ministra amatam

Daudzskaitlīgas protesta akcijas, pieprasot Babiša demisiju Čehijā notikušas arī agrāk. Jūnijā protesta akcijā Prāgā piedalījās apmēram 100 000 cilvēku. Šīs protesta akcijas organizē aktīvistu grupa "Miljons mirkļu demokrātijai".

Babiša dibinātā populistiskā partija "Neapmierināto pilsoņu akcija" (ANO) koalīcijā ar sociāldemokrātiem vada mazākuma valdību, kurai atbalstu parlamentā nodrošina komunisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu