Sieviete ASV sagriež kāju pludmalē un pēc pāris dienām nomirst no retas infekcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Puskailas sievietes pludmalē bauda alkoholiskos dzērienus un sauļojas.
Puskailas sievietes pludmalē bauda alkoholiskos dzērienus un sauļojas. Foto: pixabay.com

Amerikāniete sagriezusi kāju uz nezināma objekta pastaigājoties pa pludmali Floridas štatā. Divas nedēļas vēlāk viņa diemžēl zaudējusi dzīvību no nekrotizējošā fascīta - infekcijas, kas ātri saindē ķermeni, vēsta portāls "Newsweek".

Sievietes dēls medijiem pastāstījis, ka viņa māte sākotnēji iegūtajai brūcei nav pievērsusi īpašu uzmanību. Pēc pāris dienām, pamanījusi, ka brūce nedzīst, sieviete vērsusies slimnīcā, kur tai veikta pote pret stingumkrampjiem un izrakstītas antibiotikas.

Nākamajā dienā sieviete bez samaņas atrasta savās mājās un hospitalizēta. Viņa diemžēl nav izdzīvojusi - sievietes dzīvību laupījuši divi insulti un sepse.

Nekrotizējošais fascīts ir infekcija, kuru izraisa Streptococcus pyogenes vai Clostridium perfringens baktērijas. Tās ātri vien ieperinās ķermeņa mīkstajos audos - visbiežāk cieš tieši cilvēka ekstremitātes. Saslimšana ātri progresē un to ir sarežģīti diagnosticēt.

ASV slimību kontroles un profilkases centrs ziņo, ka šī slimība ASV ir ļoti reta - katru gadu ar nāvējošajām baktērijām inficējas vien 500 līdz 1500 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu