Krievijas aizsardzības ministrs: Zemūdenes ugunsgrēkā kodoliekārta necieta (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ugunsgrēkā pirmdien, 1. jūlijā, Krievijas dziļjūras kodolzemūdenē, kurā dzīvību zaudēja 14 jūrnieki, kodolenerģijas iekārta nav cietusi, ceturtdien paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, tiekoties ar prezidentu Vladimiru Putinu.

"Kodolenerģijas iekārta šajā aparātā ir pilnībā izolēta," sacīja ministrs, uzsverot, ka apkalpe ir izdarījusi visu nepieciešamo, lai kodoliekārta tagad būtu pilnībā darba kārtībā.

Atbilstoši ministra teiktajam, tas ļauj cerēt, ka aparātu izdosies atjaunot salīdzinoši īsā laikā.

» Ugunsgrēks Krievijas zemūdenē: Norvēģijas pretradiācijas aizsardzības pārvalde ziņo, ka izpētes transportā noticis gāzes sprādziens

Ir noskaidrots incidenta iemels. Tas bijis ugunsgrēks akumulatora nodalījumā, kas izpleties tālāk, sacīja ministrs. Gāja bojā 14 apkalpes locekļi, bet četri izdzīvojuši.

Zemūdene šobrīd atrodas Severomorskā Krievijas Ziemeļu flotes galvenajā bāzē. Šoigu devis rīkojumu nodrošināt, ka tā visīsākajā laikā atgriežas ierindā.

» Krievija paziņo, ka nepubliskos informāciju par zemūdenes ugunsgrēku

Kremlis trešdien paziņoja, ka netiks publiskota detalizēta informācija par 1.jūlijā Krievijas karaflotes dziļjūras kodolzemūdenē notikušo ugunsgrēku.

Ugunsgrēks zemūdenē, kuras uzdevums bija veikt okeāna dibena pētījumus Krievijas karaflotes vajadzībām, izcēlies pirmdien, veicot mērījumus Krievijas teritoriālajos ūdeņos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu