Publicēts video, kurā redzamas Himalajos bojāgājušo alpīnistu pēdējās gaitas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Indijas varasiestāžu publiskots foto, kurā glābēji strādā, lai no kalniem nogādātu alpīnistu mirstīgās atliekas.
Indijas varasiestāžu publiskots foto, kurā glābēji strādā, lai no kalniem nogādātu alpīnistu mirstīgās atliekas. Foto: AFP/SCANPIX

Indijas amatpersonas publiskojušas videoierakstu, kurā redzami astoņu alpīnistu grupas pēdējie mirkļi, vēsta raidorganizācija BBC.

Grupa vēlējās iekarot Indijas otro augstāko virsotni Nanda Devi. Taču kopš 26. maija ar alpīnistiem vairs nevarēja sazināties un tika uzsākta meklēšanas operācija. Grupā bija četri briti, divi amerikāņi, viens austrālietis un viens indietis. 

Līdz šim atrastas septiņu alpīnistu mirstīgās atliekas, bet astotais - brits Martins Morans - tiek uzskatīts par pazudušo, jo viņa līķis nav atrasts.

Morans bija ārkārtīgi pieredzējis alpīnists, kurš vadīja kalnos kāpēju grupu.

Indijas policijas departaments pirmdien publiskoja nepilnas divas minūtes garu video, kurā visi astoņi alpīnisti redzami neilgi pirms bojāejas.

Meklēšanas operācijas laikā netālu no alpīnistu mirstīgajām atliekām sniegā tika atrasta videokamera ar uzfilmēto materiālu.

Policijas pārstāvis Viveks Kumars Pandejs pieļauj, ka sniegotā kore, pa kuru alpīnisti pārvietojās, neizturēja cilvēku un viņu nestā aprīkojuma svaru. Tas izraisīja sniega lavīnu, kas apraka kalnos kāpējus.

Eksperti analizē videoklipu cerībā, ka tas varētu atklāt traģēdijas cēloni.

""GoPro" kamera kalpo kā lidmašīnas melnā kaste, ļaujot ieskatīties alpīnistu dzīves pēdējos mirkļos," preses konferencē norāda policijas departamenta inspektors A.P.S.Nambadija.

Grupa uzsāka ceļu 13. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu