"Tour de France" laikā atrastās sprāgstvielas piederējušas bijušajam Krievijas armijas kareivim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nesen Briselē kādā mājas kāpņu telpā atrastā soma ar sprāgstvielām piederējusi bijušajam Krievijas armijas kareivim, kurš nomira 2011.gadā, ceturtdien paziņoja prokurori.

Kāds strādnieks aizvadītajā nedēļas nogalē Anderlehtas pilsētā, kādā mājas kāpņutelpā atradis paslēptas sprāgstvielas, bet ņemot vērā, ka šī pilsēta atrodas netālu no "Tour de France" pirmo posmu norises vietas, Beļģijas policija uzsākusi lietas izmeklēšanu, kurā izskatīs šo sprāgstvielu saistību ar notiekošajām sacensībām.

Briseles prokurori pavēstīja, ka atrastā soma ar sprāgstvielām un asajiem priekšmetiem piederējusi bijušajam kareivim no Krievijas, kurš tika raksturots kā psihiski nestabils, savukārt viņa dzīvība izdzisa 2011.gadā.

Vietējās varas iestādes ziņoja, ka soma atrasta pie kāpņu telpas pirmajiem pakāpieniem, kuri noveduši uz lieveņa, kam blakus savulaik dzīvoja bijušais kareivis. Tāpat mājas pārvaldnieks stāstīja, ka bijušais kareivis, vēl dzīvs esot, nēsājis nažus un viņa uzvedība bijusi paranoiska.

Briseles policija paziņoja, ka uz sprāgstvielu saiņa tika atrasti aizgājēja pirkstu nospiedumi, bet šo lietu plānots slēgt, jo vaininieks jau sen kā vairs neesot šai saulē. Tāpat neesot pamata domāt, ka šīs sprāgstvielas kaut kādā mērā būtu saistītas ar daudzdienu velobraucienu "Tour de France".

Briseles varas iestādes "Tour de France" sacensību laikā veica pastiprinātas kontroles, nodrošinot iedzīvotāju un sportistu drošību.

Iepriekš jau ziņots, ka "Tour de France" startēja 6.jūlijā Beļģijas galvaspilsētā Briselē, lai atzīmētu 50 gadus kopš Edija Merksa pirmās no piecām uzvarām šajās sacensībās. Prestižās daudzdienu sacīkstes noslēgsies Elizejas laukos Parīzē 28.jūlijā, kad riteņbraucēji būs pievarējuši aptuveni trīsarpus tūkstošus kilometru garo tūri.

Prestižais velobrauciens notiek jau 106.reizi un šogad apritēs 100 gadu, kopš šajā velobraucienā ir kopvērtējuma līdera dzeltenais krekliņš.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts brits Džeraints Tomass, kurš, spītējot nesen piedzīvotajam kritienam, gatavs aizstāvēt savu titulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu