Ēģiptē apmeklētājiem tiek atklāta vēl viena slavena piramīda -"Bent" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ēģiptes piramīdas jau sen ieintriģē tūristus ar savu seno vēsturi un dažādiem nostāstiem par mūmijām un sfinksām. Ceļotājiem Ēģipte ir sniegusi vēl vienu iespēju apmeklēt kādu piramīdu, kas atrodas netālu no Kairas dienvidiem, vēsta CNN.

Ministrs Haleds el Anani sestdien, 13. jūlijā, piedalījās piramīdas "Bent" atklāšanas pasākumā.

Foto: SIPA/Scanpix

Tūristi piramīdu varēs apmeklēt pirmo reizi kopš 1965. gada. Kā vēsta vietējie mediji, tas noticis pateicoties laikietilpīgajam restaurācijas projektam. 

Piramīda ir 4,600 gadus sena un tā atrodas aptuveni 40 kilometru attālumā no Ēģiptes galvaspilsētas Kairas. To sauc par "Bentu".

Nosaukums radies no tā, ka konstrukcijai ir divi dažādi slīpuma lenķi. Piramīda ievērojama arī ar to, ka šī konstrukcija ir pirmais agrīnās piramīdas attīstības piemērs.

101 metru augstā konstrukcija uzbūvēta faraona Sneferu laikā. Viņš pazīstams arī kā Snefrs. 

Piramīda sevī iekšā slēpj 79 metru garu eju, kas ved uz divām apbedīšanas vietām. Tajā izstādītas mūmijas, sarkofāgi un citi vēsturiski priekšmeti. 

Foto: AFP / Scanpix

Patlaban slavenākā piramīda Ēģiptē ir Gīzas piramīda, bet tūristus piesaista arī Sakāra, kas ir pasaules pirmā īstā piramīda un Karnakas templis, kas ir lielākais senais templis Ēģiptē.

Foto: AFP / Scanpix
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu