Kādu matraci izvēlēties?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Labs miegs ir ļoti svarīgs faktors tam, lai diena būtu izdevusies. Ir dažādi laba miega nosacījumi, piemēram, izvēdinātas telpas, neēšana tieši pirms gulētiešanas, elektronisko ierīču nelietošana pirms miega, kā arī pats galvenais nosacījums – piemērots matracis. Arī matraci, tāpat kā citas nepieciešamās lietas, nav viegli izvēlēties. Ir vairāki nosacījumi, kas jāņem vērā, pirms matrača iegādāšanās. Ja arī Tu šobrīd esi nolēmis iegādāties jaunu matraci, taču neesi pārliecināts kādu, tad raksta turpinājumā atradīsi vairākus padomus, kas Tev atvieglos izvēles izdarīšanu.

Kā saprast, kad vajag iegādāties jaunu matraci? Jauns matracis būs nepieciešams tajā gadījumā, ja gulēšana uz vecā matrača vairs nav ērta, ja katru rītu mosties ar muguras sāpēm un jūties neizgulējies. Matrača kalpošanas ilgums var būt atšķirīgs. Tas atkarīgs gan no ražotāja, gan matrača kvalitātes. Ja Tavs līdzšinējais matracis Tev kalpo jau aptuveni 10 gadus, tad gatavojies, ka drīzumā Tev vajadzēs iegādāties jaunu matraci.

Mūsdienās ir patiešām plašs matraču piedāvājums. Tāpēc ir grūti izvēlēties, kurš tad būs pats labākais Tev. Vispirms ir jāsaprot, kāda izmēra matraci vēlies. Šeit noteikti ir jāņem vērā arī Tavi gulēšanas paradumi. Ja naktīs bieži grozies vai arī vēlies kārtīgi izstiepties pa visu gultu, tad Tev noteikti ir jāņem lielāka izmēra matracis. Ņem vērā, ka matracim ir jābūt garākam par Tavu augumu. Kā arī, ja Tev ir otra pusīte, tad arī vajadzētu platāku matraci, lai jums abiem būtu pietiekami daudz vietas gulēšanai.

Ir vairāki matraču veidi - atsperu matracis, putu matracis, lateksa matracis, kā arī citi matrači. Atsperu matrači ir pats zināmākais matraču veids. Mūsdienās šādiem matračiem ir ļoti plašs piedāvājuma klāsts. Ja vēlies iegādāties šādu matraci, tad noteikti pievērs uzmanību tam, cik cietas ir atsperes, kā arī materiālam, ar kuru matracis ir pildīts. Matrača pildījums var būt gan sintētisks, gan dabīgs.

Putu matraču lielākais pluss ir tāds, ka tie spēj pielāgoties Tavam ķermenim. Šāds matracis spēj labi uzturēt ķermeņa siltumu, ka arī matracī esošais pildījums ir elpojošs. Tajā neveidosies mikrobi un baktērijas.

Arī lateksa matracis ir putu matracis, taču tā pildījumu veido dabīgi materiāli, līdz ar to šādus matračus iesaka iegādāties tiem cilvēkiem, kuriem ir alerģijas.

Taču ne vienmēr vajag iegādāties pavisam jaunu matraci. Daudzi cilvēki, izmantojot virsmatračus, cenšas uzlabot veco matraci. Virsmatracis patiešām var uzlabot jau izgulētu matraci, taču tas nebūs uz ilgu laiku. Šādā veidā Tu tikai atliksi uz kādu laiku jauna matrača iegādi. Tomēr virsmatracis var kalpot arī citādi, nevis tikai kā vecā matrača uzlabotājs. Virsmatracis sniedz papildus komforta sajūtu. Piemēram, ja esošais matracis Tev liekas par cietu, tad, iegādājoties mīkstāku virsmatraci, Tu iegūsi labāku efektu un varēsi daudz labāk izgulēties.

Matraču cenas ir ļoti dažādas. Var iegādāties matračus zem 100 eiro un var iegādāties tādus matračus, kas maksā vairākus simtus eiro. Pirms investēt savu naudu matracī, būtu vēlams arī izmēģināt sev tīkamo. Piemēram, ir veikali un atsevišķi ražotāji, kas piedāvā klientiem testēt matračus, un to var darīt pat mājās. Tāpēc, ja esi nolēmis iegādāties matraci, kas ir diezgan dārgs, tad noteikti pārliecinies, ka tas būs Tev piemērots un varēsi labi izgulēties uz tā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu