6 lieliskas funkcijas, ko piedāvā jaunākie mobilie telefoni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

Mobilie telefoni jau sen vairs nav ierīces tikai zvanīšanai un zvanu saņemšanai. Patiesībā – zvanīšana pamazām kļūst par arvien retāk izmantojamu funkciju, jo daudzi dod priekšroku rakstiskai saziņai individuāli vai grupās. Taču arvien vairāk laika tiek pavadīts, izmantojot dažādu lietotņu sniegtās iespējas, kas, nenoliegsim, padara dzīvi daudz ērtāku, interesantāku un aizraujošāku! Tāpēc šoreiz – par 6 funkcijām, kuras var atrast jaunākajos viedtālruņu modeļos.

Digitāli uzlaboti attēli

Nē, tas nav jauns fotošops viedtālruņiem. Tas ir kaut kas daudz, daudz labāks – tagad var uzņemt arī krietni pietuvinātus attēlus, nezaudējot kvalitāti. Digitālās smadzenes palīdz konstruēt attēlu tā, lai tas būtu maksimāli ass un baudāms. Šī programmatūra ļauj iegūt lieliskus attēlus bez nepieciešamības pievienot milzu objektīvu, kura dēļ mobilie telefoni vairs nebūtu tik mobili. Meklējiet šo funkciju, sākot no iPhone 7 Plus modeļiem.

Ātrā bezvadu uzlāde

Kurš gan vairs atceras, ka kādreiz mobilie tālruņi bija jālādē teju visu nakti. Pēc tam situācija pamazām uzlabojās, un nu ātrās uzlādes funkcija visiem šķiet pašsaprotama un obligāta funkcija. Taču daži tālruņu modeļi dodas tālāk un piedāvā bezvadu ātrās uzlādes iespēju. Līdz šim bezvadu uzlāde bija lēna, jo nepieciešams daudz augstāks spriegums, lai mobilie telefoni ātri un veiksmīgi saņemtu savu enerģiju. Ar OnePlus 5 uzlādes virsmu iespējams uzlādēt akumulatoru līdz 50% līmenim pusstundas laikā. Ja ražotājs nevar nodrošināt nedēļu ilgu akumulatora darbības laiku, tad vismaz atkārtota enerģijas uzņemšana ir ātra. Meklē ātrās bezvadu uzlādes iespējas Samsung S8 sērijas tālruņos!

Krātuve klēpjdatora apjomā

Ir tik viegli saražot gigabaitiem daudz satura – atliek vien uzņemt jaukus video augstā kvalitātē, aktīvi iemūžināt ikdienas notikumus fotoattēlos, un, voila, krātuve pilna. Taču iPhone 7 krātuvi nemaz nebūs tik viegli piepildīt, jo nu ir pieejami arī modeļi ar 256 GB krātuvi, kas izgriež pogas pat dažam labam klēpjdatoram. Vairs nekādu kompromisu un brīdinājumu par nepietiekamu atmiņu dzīves karstākajos (un fotogēniskākajos) mirkļos.

Virtuālā realitāte kabatā

Ikvienam patīk spēļmantiņas. Virtuālās realitātes brilles ir viens no aizraujošākajiem 21. gadsimta izgudrojumiem, kas sola plašas pielietojuma iespējas. Un, lūk – jaunākais viedtālrunis spēj aizstāt arī jaudīgas virtuālās realitātes brilles, ja tiek ielikts VR ietvarā. Samsung Galaxy S8 attēla kvalitāte ir tik laba, ka tas spēj sniegt visaptverošu virtuālās realitātes pieredzi. Ar viedtālruni ir iespējams iegūt 101 grādu plašu skata leņķi, kā arī ļoti reālistiskas sajūtas.

Ūdensnoturība

Viedtālruņi ir kā smilšu fejas – tie baidās no mitruma. Ierasti modeļi, kas tiek uzskatīti par ūdensizturīgiem, ir aprīkoti ar neskaitāmām gumijiņām, kas pārklāj katru atveri. Taču LG G6 ierīces dodas soli tālāk un piedāvā neredzamu aizsardzību pret ūdeni un šļakstiem. Līdzīgi kā Samsung Galaxy S8, arī LG portu dizains veidots tā, lai ūdens tajos nemaz nevēlētos iekļūt. Līdz ar to mūziku var bez bažām klausīties kaut vai dušā – ražotājs par to ir parūpējies.

Foto: shutterstock.com

Video ar īpašu palēninājumu

Palēninājums ir lieliska video funkcija – tas var piešķirt gan komisku, gan dramatisku efektu, kā arī – ļaut detalizētāk izpētīt filmētās norises. Sony Xperia XZ Permium piedāvā īpašu video palēninājumu – to vislabāk var novērtēt tad, ja aplūko kādas ar aci netveramas norises videorierakstu – kaut vai to, kā lode cauršauj ar ūdeni pildītu balonu – ūdens saglabā balona formu vēl kādu brīdi (tiesa, netverami īsu) pēc tam, kad apvalks jau ir nokritis. Aizraujoši!

Šīs ir tikai dažas no jaunākajām funkcijām, ko piedāvā mobilie telefoni kopš 2017. gada. Plašāku informāciju par katra modeļa spējām sniegs interneta veikali, kuros tos var iegādāties. Ielūkojieties viedveikalā 1a.lv un uzziniet vairāk par 21. gadsimta sniegtajām iespējām.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu