Paaugstināta terorisma riska dēļ "British Airways" un "Lufthansa" uz laiku aptur lidojumus uz Kairu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Drošības apsvērumu dēļ Lielbritānijas nacionālā lidsabiedrība "British Airways" un Vācijas aviokompānija "Lufthansa" uz laiku apturējušas lidojumus uz Ēģiptes galvaspilsētu Kairu.

"British Airways" sestdien paziņoja, ka uz septiņām dienām aptur lidojumus uz Kairu, skaidrojot, ka tas ir piesardzības solis, lai dotu laiku izvērtēt situāciju.

"Lufthansa" sestdien atcēla lidojumus uz Kairu no Minhenes un Frankfurtes, bet vēlāk paziņoja, ka svētdien lidojumi tiks atsākti.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija brīdinājumā pilsoņiem, kuri gatavojas doties uz Ēģipti, norādīja, ka "pastāv paaugstināts terorisma risks aviācijai".

Ministrija informēja, ka pastiprināti tiek pārbaudītas arī lidmašīnas un pasažieri, kas dodas no Ēģiptes uz Lielbritāniju.

Amatpersonas Kairas starptautiskajā lidostā ziņu aģentūrai AP atklāja, ka reisi atcelti pēc tam, kad briti iepriekš šonedēļ veikuši drošības pārbaudes lidostā.

Viena no amatpersonām norādīja, ka citas aviokompānijas darbojas ierastajā režīmā.

"Tā kā drošība vienmēr bijusi "Lufthansa" prioritāte, aviokompānija šodien ir apturējusi visus lidojumus uz Kairu, kamēr notiek situācijas izvērtēšana," sestdien paziņoja "Lufthansa".

Vēlāk aviokompānija pavēstīja, ka svētdien lidojumi tiks atsākti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu