Prokremliskajam kaujiniekam Benesam Aijo tiesa aizmuguriski piemēro arestu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Beness Aijo.
Beness Aijo. Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas okupētajā Donbasas reģionā atrodas vairāki prokremliskie seperātisti no Latvijas, tostarp, Beness Aijo, kuram Latvijas tiesa aizmuguriski piemērojusi arestu, vēstī "TV3 Ziņas". 

Šī gada 21. maijā Vidzemes priekšpilsētas slēgtajā tiesas sēdē Benesam Aijo tika piespriests drošības līdzeklis - arests. Aijo apsūdzēts terorisma atbalstīšanā un terorismā. 

Tas nozīmē, ja Aijo kādreiz nonāks Latvijas teritorijā vai tiks aizturēts kādā no valstīm, kas sadarbojas ar Latviju izdošanā, separātistu atbalstītājs nonāks cietumā Latvijā.

Dokumenti par tiesas lēmumu nosūtīti uz Aijo dzīvesvietas adresi Latvijā, un pašam apsūdzētajam par to paziņojuši tuvinieki, jo Aijo šobrīd atrodas Krievijas okupētajā Ukrainas reģionā. 

Valsts drošības dienests Aijo gadījumu nekomentē, bet norāda, ka dienestam zināmi konkrēti gadījumi, kad Latvijas valstspiederīgie devušies uz konflikta zonu Ukrainā. Tāpat fiksēti gadījumi, kad tur karojošie Latvijas valstspiederīgie atgriezušies Latvijā - kā piemēru VDD min Artjoma Skripņika gadījumu.

"Aizsargājot dienesta pretizlūkošanas intereses, VDD atturēsies nosaukt konkrētu [Ukrainā karojošo Latvijas valstspiederīgo] skaitu, taču tas pārsniedz desmit. VDD rīcībā ir arī informācija par atsevišķiem gadījumiem, kad Latvijas valstspiederīgie ir gājuši bojā vai tikuši ieslodzīti Ukrainas prokremlisko separātistu kontrolētajās teritorijās," informēja VDD.

VDD skaidro, ka tā lietvedībā ir vairāki kriminālprocesi, kas uzsākti pret personām, kuras ir piedalījušās vai piedalās karadarbībā prokremlisko separātistu pusē Ukrainā, taču saistībā ar to, ka minētie kriminālprocesi atrodas izmeklēšanas stadijā, VDD no sīkākiem komentāriem atturēsies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu