"Vēsturisks sasniegums." "airBaltic" emitē obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" otrdien, 23. jūlijā, emitējusi piecu gadu obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, informē kompānija.

Aviokompānijas obligācijas iegādājās vairāk nekā 100 investoru no 25 valstīm, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu. Obligāciju procentu likme ir 6,75%.

Plānots, ka "airBaltic" emitētās obligācijas tiks kotētas "Euronext" Dublinas biržā.

"Šis ir vēsturisks sasniegums mūsu lidsabiedrībai - mēs esam ne tikai emitējuši lielākās obligācijas Latvijas uzņēmējdarbības vēsturē, bet "airBaltic" arī ir kļuvusi par pirmo lidsabiedrību Centrāleiropā un Austrumeiropā, kas ar eiroobligāciju piedāvājumu ienāk starptautiskajā parāda vērtspapīru tirgū. Investori ir skaidri apliecinājuši, ka saredz "airBaltic" stratēģiju kā spēcīgu. Mēs turpināsim īstenot mūsu attīstības stratēģiju, kas ir daļa no "airBaltic Destination 2025" biznesa plāna. Emitējot obligācijas, mēs būtiski stiprināsim uzņēmuma likviditāti un bilanci, kā arī turpināsim investīcijas mūsu lidmašīnu flotes modernizācijā," sacīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Vienlaikus intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" Gauss atzīmēja, ka obligāciju emisija nav atcēlusi plānus piesaistīt aviokompānijai stratēģisko investoru.

"Ja mūsu akcionārs - Latvijas valsts - vēlas piesaistīt investoru, tad tas notiks," viņš sacīja.

Tāpat Gauss atzīmēja, ka 2019. gada pirmais pusgads aviokompānijai bija ļoti veiksmīgs, taču obligācijas emitētas, lai "airBaltic" varētu droši skatīties arī nākotnē. "

Gribam panākt, lai bez ierobežojumiem mēs varam droši skatīties nākotnē - no šiem līdzekļiem mums ir jāfinansē flotes paplašināšana, kā arī mēs vēlējamies uzlabot savus finanšu rādītājus, lai mums būtu pietiekama likviditāte, pietiekami daudz apgrozāmo līdzekļu, lai mēs arī starptautiski varētu veiksmīgi attīstīties no konkurences viedokļa," viņš teica.

Gauss arī piebilda, ka šajā gadā "airBaltic" plāno apkalpot piecus miljonus pasažieru.

Kompānijā informēja, ka "airBaltic" par šī obligāciju piedāvājuma globālo koordinatoru izvēlējās investīciju banku "J.P. Morgan", kas kopā ar SEB banku strādāja pie darījuma izpildes.

"airBaltic" vadošais juridiskais padomnieks Apvienotās Karalistes tiesību jautājumos bija starptautiskais advokātu birojs "Dentons", bet Latvijas tiesību jautājumos konsultēja advokātu birojs "Cobalt". "J.P. Morgan" un SEB juridiskais konsultants Apvienotās Karalistes tiesību jautājumos bija advokātu birojs "Linklaters".

SEB Baltijas nodaļas kapitāla tirgus direktors Pauls Zurausks (Paulius Žurauskas) norādīja, ka šis darījums uzsver gan reģionālo, gan starptautisko investoru stabilu atbalstu un atzinību par "airBaltic" darbības rezultātiem.

"Baltijas un Ziemeļvalstu investori izrādīja stabilu pieprasījumu. Šis darījums paver ceļu turpmākajai mūsu reģiona parāda vērtspapīru tirgus attīstībai," viņš sacīja.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu