Trampam atļauj robežmūra būvniecībai izmantot Pentagona līdzekļus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps.
Donalds Tramps. Foto: AFP / Scanpix

ASV Augstākā tiesa piektdien nolēmusi, ka prezidents Donalds Tramps drīkst novirzīt vairākus miljardus ASV dolāru no Aizsardzības ministrijas līdzekļiem viņa solītā mūra būvniecībai gar Meksikas robežu.

Tramps šogad bija izsludinājis nacionālu ārkārtas stāvokli, lai apietu Kongresu un iegūtu finansējumu šim projektam pēc ASV vēsturē ilgākās federālās valdības darba apturēšanas.

Aptuveni 20 ASV štati, kā arī ASV lielākā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "American Civil Liberties Union" (ACLU), vides aizsardzības grupējumi un pierobežas teritoriju kopienas tiesās apstrīdējušas lēmumu izludināt ārkārtējo stāvokli, lai apietu Kongresa lēmumu mūra būvniecības dēļ, kā konstitūcijas pārkāpumu.

» "Es vienkārši negribu nogalināt 10 miljonus cilvēku!" Donalds Tramps skaļi izteicies, ka nedēļas laikā varētu uzvarēt karu Afganistānā

ASV federālās tiesas tiesnesis maijā izdeva pagaidu rīkojumu, kas aizliedz Trampa administrācijai izmantot Pentagona līdzekļus mūra būvniecībai gar Meksikas robežu.

Augstākā tiesa piektdien atcēla šo rīkojumu ar piecām balsīm par un četrām pret, rakstiski apliecinot, ka valdība "šajā stadijā ir pietiekami parādījusi" to, ka šīm organizācijām nav pamata apstrīdēt šo līdzekļu piešķiršanu. Augstākās tiesas lēmums nodrošina Trampam pagaidu pieeju apmēram 2,5 miljardiem ASV dolāru mūra projekta īstenošanai, kamēr turpinās tiesu cīņas šajā jautājumā.

"Oho! Liela UZVARA Mūrim," sociālajā tīmeklī "Twitter" uz šo lēmumu reaģējis Tramps. "Liela UZVARA Robežas drošībai un Likuma varai!"

Trampa solījums uzcelt mūri gar Meksikas robežu, lai samazinātu nelegālo imigrāciju no Latīņamerikas, bija viens no galvenajiem solījumiem viņa veiksmīgajā prezidenta vēlēšanu kampaņā 2016. gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu