Puskails Putins jāj uz lāča blakus uzrakstam "Kāds Latvijā tevi ļoti mīl". Cilvēkus pārsteidz Vecrīgas suvenīru veikala piedāvājums (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Līga Pričina/Facebook

Kādā suvenīru veikaliņā Vecrīgas sirdī tiek tirgotas krūzes ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu, kuros viņš redzams, spēlējot hokeju vai puskails jādams uz lāča. Kā norāda Latvijas Institūts, aizliegt šādu preču tirdzniecību nav iespējams, taču tirgotājiem būtu jāizvērtē, kādu iespaidu šāda produkcija rada ārvalstu viesiem, vēsta "Panorāma". 

Lai gan Šķūņu ielas veikaliņa skatlogu rotā uzraksts "Latvijas tradicionālie suvenīri", plauktos redzamais liecina par pretējo - tur izvietotas krūzītes attēlo Putinu spēlējot hokeju un jājot uz lāča.

Kā norāda pārdevēja, šīs krūzītes, kas maksā 10 eiro gabalā, ir diezgan populāras.

Raidījuma aptaujātie tūristi neslēpj pārsteigumu un atzīst, ka šādu preci nepirktu. To, ka šādi suvenīri ārzemju tūristiem rada maldīgu priekšstatu par Latviju, uzsver arī Latvijas Institūtā.

"Es pati biju veikalā un apskatījos, protams, tas viss atrodas blakus krūzītei “Kāds Latvijā Tevi ļoti mīl," teica Latvijas institūta direktore Vita Timermane-Moora.

"Šis ir ļoti labs iemesls, lai mēs tomēr runātu, kādas ir dāvanas, ko no Latvijas aizved kā dāvanas par Latviju. Un šis ir tas jautājums, kur mums ir jārunā ne tikai par cilvēcisko atbildību, bet arī pilsonisko atbildību. Būtu interesanti uzzināt, kāpēc ražotājs ir izvēlējies tieši šādas fotogrāfijas un šādu personību," teica Timermane-Moora.

Raidījumam sastapt veikaliņa īpašnieku tā arī neizdevās.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu