Eksperti: Neskatoties uz sankcijām, "Huawei" saglabā pasaulē otra lielākā viedtālruņu tirgotāja statusu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Huawei logo, ilustratīvs attēls
Huawei logo, ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix/Tyrone Siu

Ķīnas telekomunikāciju gigants "Huawei" šā gada otrajā ceturksnī saglabājis pasaulē otra lielākā viedtelefonu tirgotāja statusu, neskatoties uz ASV uzņēmumam noteiktajām sankcijām, liecina tirgus izpētes kompānijas "Strategy Analytics" apkopotā informācija.

Jaunākie dati liecina, ka "Huawei" spējis palielināt tirdzniecības apjomu, lai arī tirgū kopumā novērojama lejupslīde, minot uz papēžiem tirgus līderim "Samsung" un apsteidzot "Apple".

Pasaulē šā gada otrajā ceturksnī kopumā piegādāts 341 miljons viedtelefonu, kas ir par 2,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "Samsung Electronics Co." palielinājis savu tirgus daļu līdz 22%, pateicoties viedtelefonu pārdošanas apjoma kāpumam par 7%. "Huawei" tirgus daļa pagājušajā ceturksnī veidojusi 17%, bet ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Apple Inc." tirgus daļa bijusi 11%.

""Huawei" visus pārsteidzis un palielinājis viedtelefonu pārdošanas apjomu pasaulē par 8%. "Huawei" ceturksnī uzrādījis izaugsmi Ķīnā, uzņēmumam cenšoties kompensēt regulatoru izraisītas neskaidrības citos lielos reģionos, tostarp Ziemeļamerikā un Rietumeiropā," skaidro "Strategy Analytics".

"Strategy Analytics" arī lēš, ka "Apple" ceturksnī reģistrējis viedtelefonu "iPhone" tirdzniecības apjoma kritumu par 8%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu