"Tas nav normāli!" Silakroga iedzīvotājus satrauc jaunieši, kuri braukā ar automašīnu bez riteņiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

Ropažu novadā kādi pārgalvīgi jaunieši veikuši bīstamus manevrus ar automašīnu bez valsts numurzīmēm un aizmugurējās ass riteņiem. Iedzīvotāji ziņojuši policijai par draudiem apkārtējiem, bet likumsargi izsaukumu ignorējuši, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Pārgalvīgais autobraucējs, kurš ar pusizjaukto "Seat Toledo" spēkratu bez aizmugurējiem riteņiem braucis pa Silakroga ielām, satraucis apkārtnē dzīvojošos iedzīvotājus.

Vadītājs ar savu braukšanu apdraudēja ne tikai sevi, bet arī bērnus, kas tobrīd atradās uz ietves. Vadītājs pat izraisījis avārijas situāciju un tīšam vai netīšām, bet uztriecās ceļa apmalei. Ieraugot notiekošo, aculiecinieki centās notikušo fiksēt - vieni filmēja, lai vāktu pierādījumus, citi zvanīja policijai.

"Mans bērns sāka bļaut, viņam bija bail no tās skaņas. Aizskrēju līdz istabai, paskatījos pa logu – tur vispār kaut kāds bez riteņiem brauca ar mašīnu. Skaņa bija šausmīga," stāsta vietējā iedzīvotāja Anita.

Viņa stāsta, kā neskatoties uz acīmredzamajiem draudiem apkārtējiem, policisti uz izsaukumu nebija reaģējuši.

"Mans vīrs pazvanīja. Cik es saprotu, viņi pasmējās un viss. Mēs neredzējām nevienu policistu," skaidro sieviete.

Kamēr apkārtējie bijuši neizpratnē par likumsargu atbildi, pārgalvis turpinājis iesākto. Jaunais vīrietis veicis dažus apļus ap Silakroga galveno ielu un piestājis pie kāda vietējā veikala.

Pēc veikala apmeklējuma vīrieši šķietami nomierinājušies un nolēma pamest automašīnu kādā stāvlaukumā, lai tālāk dotos kājām viņiem vien sev zināmā virzienā.

Anita uzskata, ka likumsargiem bija visas iespējas noķert pārkāpējus, taču pietrūkusi vēlme.

"Tas nav normāli, šeit ir daudz bērnu," bilst Anita.

Kāds vietējais iedzīvotājs, kas vēlējās palikt anonīms, raidījumam pastāstīja, ka bija piegājis pie puišiem un vaicājis, vai viņi vispār apzinās, ko dara un saprot kādas sekas var iestāties šāda brauciena rezultātā.

Jaunieši atbildējuši, ka auto bez aizmugurējās ass palicis, jo tas ilgāku laiku bijis atstāts nomaļā meža masīvā, un notikusi zādzība. Tad arī ienācis prātā pamēģināt iedarbināt izdemolēto vraku un aizbraukt līdz Ropažiem. 

Uzklausot iedzīvotāju stāstu, raidījums vērsās pie kārtībsargiem, lai noskaidrotu vai tiešām bija tik grūti aizbraukt un aizturēt pāris jauniešus, kuru mašīna ar diviem riteņiem diez vai būtu tik ātra, lai varētu kaut kur aizmukt.

Ropažu reģiona pašvaldības policisti uz vietējo iedzīvotāju pārmetumiem par bezdarbību atbild sekojoši: "Persona, kas ziņoja par notikumu, nenosauca ne automašīnas valsts numuru, ne krāsu. Tā kā Ropažu novada pašvaldības policijas dežurējošā ekipāža konkrētajā brīdī atradās izsaukumā citā vietā Ropažu novada teritorijā, informācija nekavējoties tika nodota Valsts policijas Ceļu policijas dežurantam, kurš informēja, ka uz minēto notikuma vietu tiks nosūtīta tuvākā Ceļu policijas ekipāža. Pabeidzot darbības iepriekšējā izsaukumā, Ropažu novada pašvaldības policija izbrauca uz minēto notikuma vietu Silakrogā un konstatēja, ka "Opel" markas automašīna bez aizmugurējiem riteņiem un valsts numurzīmes ir novietota stāvvietā un neviena persona automašīnas tuvumā neatradās. Ropažu novada pašvaldības policija tuvākajā laikā centīsies noskaidrot automašīnas īpašnieku un informāciju nodot Ceļu policijai lietas virzībai."

Tikmēr Valsts policijas policisti, kuriem bijusi uzticēta pārkāpēju meklēšana, līdz piektdienas vakaram nekādu komentāru par šo incidentu nesniedza.

To vai pārkāpēji ir identificēti un sodīti, pašlaik nav zināms.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu