Lucavsalā uzstāsies vācu metāla grupa "Rammstein". Ko svarīgi zināt, kaut vai neplāno apmeklēt koncertu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Otrdien, 6. augustā, Lucavsalā ar brīvdabas šovu uzstāsies vācu metāla mūzikas grupa "Rammstein". No plkst. 20 līdz 24 Lucavsalas apkārtnē noteikti īslaicīgi gaisa telpas ierobežojumi un gaidāmi satiksmes ierobežojumi, un izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā.

Lucavsalas apkārtnē aizliegti dronu lidojumi

Ievērojot, ka koncerta laikā ir paredzēts lāzeru un gaismas šovs, īslaicīgais gaisa telpas ierobežojums ir izdots 2000 pēdu jeb aptuveni 610 metru augstumā virs vidējā jūras līmeņa. Ierobežojumu zona iekļauj visu Lucavsalu, Zaķusalu un stiepjas no Mūkusalas apļa līdz gandrīz Krasta ielai pretējā pusē. Aizlieguma zonā ietilpst arī Salu tilts.

Gaisa telpas ierobežojums izdots, lai lāzeru un gaismas šovs neapdraudētu aviācijas drošumu, kā arī neatļauti bezpilota gaisa kuģu lidojumi neapdraudētu cilvēku veselību un dzīvību vai trešo personu īpašumu.

CAA nav izsniegusi nevienu atļauju bezpilota gaisa kuģu lidojumam koncerta laikā slēgtajā gaisa telpā.

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju nodrošinās kontroli, lai tiktu ievērots aizliegums koncerta norises gaisa telpu izmantot neiesaistītai gaisa satiksmei, droniem un radio vadāmajiem lidmodeļiem.

Vincevs norādīja, ka personas, kuras veic nesaskaņotus lidojumus ar bezpilota gaisa kuģi slēgtā gaisa telpā, var tikt sodītas ar naudas sodu no 150 līdz 3000 eiro. Vienlaikus tālvadības pilotiem, kuri neievēro bezpilota gaisa kuģu lietošanas noteikumus, un veic nesaskaņotus lidojumus ar dronu jārēķinās, ka viņu drons var tikt izņemts līdz administratīvā pārkāpuma lietas apstākļu noskaidrošanai.

Šā gada septiņos mēnešos CAA ir izskatījusi 16 administratīvā pārkāpuma lietas, kamēr 2018. gada laikā tika izskatītas 32 administratīvā pārkāpuma lietas.

Šogad septiņos mēnešos izsniegtas 92 atļaujas lidojumiem ar bezpilota gaisa kuģiem. Tas ir par 59% vairāk nekā visa gada laikā pērn, kad tika izsniegtas 58 atļaujas.

Rīgā gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi un izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

No šodienas plkst. 7 līdz 7. augusta plkst. 1 Mūkusalas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Bauskas ielai, tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana, kā arī atstātie transportlīdzekļi tiks piespiedu kārtā pārvietoti ar autoevakuatora palīdzību uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

No plkst. 8 līdz plkst. 1 tiks aizliegta kuģošanas līdzekļu tauvošanās un enkurošanās Mazajā Daugavā, kā arī no plkst. 15 līdz plkst. 1 tiks slēgta kuģošanas līdzekļu satiksme Mazajā Daugavā.

Tāpat no šodienas plkst. 23 līdz rītdienas plkst. 1 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Mūkusalas ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Bauskas ielai. Ierobežojums neattieksies uz operatīvo transportu, sabiedrisko transportu, transportlīdzekļiem ar pasākuma organizatora atļaujām, kā arī iedzīvotājiem un uzņēmumiem, kuri strādā un dzīvo ielas slēgtajā posmā.

Kā norāda organizatori, pēc koncerta pasažieru uzņemšanai divās vietās būs atļauts stāvēt takšiem - no Mūkusalas apļa uz Mūkusalas ielu virzienā uz Bausku, un no Mūkusalas apļa uz Mūkusalas ielu virzienā uz Akmens tiltu.

Vienlaikus no plkst. 16 Lucavsalas virzienā tiks nodrošināti papildu trolejbusi maršrutā Latvijas Universitāte-Lucavsala. Tāpat būs papildus reisi 19.maršruta trolejbusam un 40. maršruta autobusam.

Tiem iedzīvotājiem, kuriem Lucavsalā atrodas mazdārziņi, nepieciešams saņemt caurlaidi iekļūšanai teritorijā.

Valsts policija un tās sadarbības partneri uz gaidāmo koncertu aicina doties ar sabiedrisko transportu, kājām vai velosipēdiem. Riteņbraucējiem jārēķinās, ka velonovietņu skaits būs ierobežots.

Rammstein
Rammstein Foto: publicitātes

Koncerts Rīgā notiks "Rammstein" septītā studijas albuma tūres gaitā. Albums tika izdots pavasarī un būs grupas pirmais albums kopš 2009.gadā izdotā ieraksta "Liebe ist für alle da".

"FBI" pārstāvji uzsvēra, ka "Rammstein" ir viena no pēdējo desmitgadu kritiķu un klausītāju atzītākajām kulta rokgrupām pasaulē, kuras kopējais pārdoto ierakstu skaits pārsniedz 10 miljonus.

"Rammstein" Latvijā jau ir uzstājusies trīs reizes - 2012., 2010. un 2001. gadā.

Kā ziņots, Valsts policija (VP) un tās sadarbības partneri uz gaidāmo koncertu aicina doties ar sabiedrisko transportu, kājām vai velosipēdiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu