Pilsētvides aktīvisti aicinās vērtēt iespējamo nolaidību, organizējot Lucavsalas koncertu gājēju plūsmas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ed Šīrans saraudina teju visu Baltiju. Lucavsalā
Ed Šīrans saraudina teju visu Baltiju. Lucavsalā Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" aicinās atbildīgās amatpersonas izvērtēt Valsts policijas (VP) un Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieku iespējamo nolaidību, organizējot Lucavsalas koncertu gājēju plūsmas, pavēstīja apvienības pārstāvis Māris Jonovs.

Viņš norādīja, ka nepilnības satiksmes organizācijā tika novērotas ne tikai 6. augustā notikušā "Rammstein" grupas koncerta laikā, bet jau 12. jūlijā, kad Lucavsalā notika Eda Šīrana koncerts. Jonovs pastāstīja, ka pirms koncerta Satiksmes departaments un VP aicināja cilvēkus doties uz to kājām un ar velosipēdiem, kā arī tika publiskota gājēju satiksmes shēma, kurā, Jonova ieskatā, oficiāli tika izteikts aicinājums Pārdaugavā šķērsot ielu tam neparedzētā vietā.

Pēc viņa teiktā, "Rammstein" grupas koncerta dienā bija novērojamas tās pašas problēmas, kas pirms Šīrana koncerta, proti, Salu tilta centra galā joprojām nebija norāžu, joprojām bija atvērts tunelis, kurā gājēju satiksme aizliegta un gājēji atkal maldījušies pa Salu tilta brauktuvi.

"Arī Pārdaugavas pusē Mūkusalas ielā droša šķērsošana netika nodrošināta - nebija ne pagaidu gājēju pārejas, ne satiksmes organizētāju, pat atļautais braukšanas ātrums Mūkusalas ielā nebija samazināts. Šīs problēmas bija nepieciešams novērst, īpaši jau pirms "Rammstein" koncerta, ņemot vērā neseno pieredzi Eda Šīrana koncertā," pauž Jonovs, norādot, ka ne VP, ne departaments nav uzskatījis par nepieciešamu nepieļaut cilvēku drošības apdraudējumu.

Pēc aktīvista paustā, koncerta laikā tieši "Pilsēta cilvēkiem" biedri piedalījās situācijas uzlabošanā, pašrocīgi veidojot norādes un zvanot policijai, aicinot norīkot satiksmes organizētājus.

"Dežūrējot centra pusē pie slēgtā tuneļa, izdevās novirzīt gājēju tūkstošus no iziešanas uz Salu tilta brauktuves un ar pašrocīgi izveidoto norāžu palīdzību nogādāt līdz vienīgajam, no ielas grūti pamanāmajam tunelim, caur kuru bija iespēja nokļūt uz Salu tilta ietvi," atzīmē Jonovs.

"Pilsēta cilvēkiem" uzskata par nepieņemamu šādu VP un Satiksmes departamenta amatpersonu bezdarbību, pieļaujot daudzu tūkstošu cilvēku apdraudējumu.

Lai turpmāk nepieļautu sabiedrības apdraudējumu masu pasākumu laikā, apvienība tuvākajā laikā apkopos materiālus un nosūtīs tos iekšlietu ministram, kā arī VP vadībai lūgumu izvērtēt policijas atbildīgo darbinieku rīcību un pienākumu izpildi. Materiāli un lūgums vērtēt atbildīgo darbinieku rīcību tiks nosūtīti arī Rīgas domes un Satiksmes departamenta vadībai.

Kā ziņots, uz Salu tilta patlaban noris vērienīgi remontdarbi un tilta būvnieki lūguši sabiedrību būt iecietīgiem, norādot, ka ikdienā gājēji būtībā izmanto būvlaukumu.

Vienlaikus atbildīgās amatpersonas, tostarp VP un Satiksmes departamenta pārstāvji, vairākkārt solījuši, ka darīs visu, lai noorganizētu drošu gājēju un velosipēdistu pārvietošanos, izvietojot nepieciešamās ceļa zīmes un citus satiksmes organizācijas līdzekļus.

Eda Šīrana un "Rammstein" koncertus apmeklēja vairāk nekā 45 000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu