"Tas ir aizvainojoši!" ASV atkārtoti brīdina par iespējamu karaspēka izvešanu no Vācijas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

ASV vēstnieks Vācijā Ričards Grenels atkārtoti paudis kritiku Vācijas zemajiem aizsardzības tēriņiem, tos dēvējot par "aizvainojošiem", un brīdināja, ka no Vācijas var tikt izvests ASV karaspēks.

"Tas patiesībā ir aizvainojuši, zinot, ka ASV nodokļu maksātājiem ir jāturpina maksāt par vairāk nekā 50 000 amerikāņu Vācijā, bet vācieši var tērēt savus pārpalikumus iekšzemes programmām," intervijā ziņu aģentūrai DPA piektdien sacīja vēstnieks.

ASV prezidents Donalds Tramps jūnijā, kad Vašingtonā viesojās Polijas prezidents Andžejs Duda, ierosināja, ka ASV karavīrus varētu pārvietot no Vācijas uz Poliju.

ASV vēstniece Polijā Džordžeta Mosbahere ceturtdien tviterī norādīja: "Polija izpilda kritēriju par 2% IKP tēriņiem NATO saistībām. Vācija to nedara. Mēs priecātos, ja Vācijā dislocētie amerikāņu karavīri ierastos Polijā."

Grenels ar saviem pēdējiem spriedumiem nācis klajā neilgi pirms Trampa Eiropas vizītes sākuma.

"Prezidentam Trampam ir taisnība, un Džordžetai ir taisnība. Vairāki prezidenti ir lūguši Eiropas lielāko tautsaimniecību maksāt par savu aizsardzību. Tas ir lūgums, kas pausts vairākus gadus, un to darījušas vairākas administrācijas," sacīja Gernels.

Vācijā dislocēts lielākais ASV armijas kontingents Eiropā, un tas ir otrs lielākais ASV kontingents ārzemēs aiz Japānas.

ASV komandcentrs karaspēkam Eiropā un Āfrikā atrodas Štutgartē, bet svarīgākā ASV gaisa spēku bāze Eiropā atrodas Ramšteinā, Vācijas dienvidrietumos.

Grāfenvērā, Bavārijā, atrodas viens no lielākajiem ASV poligoniem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu