Ietina segā un iedūra sejas rajonā. Piespriež cietumsodu par vīrieša noslepkavošanu ar 64 naža dūrieniem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgas apgabaltiesa piespriedusi 16 gadus ilgu ieslodzījumu kādam vīrietim, kurš notiesāts par slepkavību, kuras laikā viņš vismaz 64 reizes sadūra savu upuri, kā arī par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu šim upurim nedēļu agrāk, lasāms publiski pieejamajos anonimizētajos tiesas spriedumos.

Tajos rakstīts, ka 2017. gada novembrī notiesātais vīrietis kopā ar diviem citiem lietojis alkoholiskos dzērienus un trijotnes starpā izcēlies konflikts, kura laikā notiesātais kopā ar citu vīrieti piekāvis trešo. Sākotnēji vīrietis tika sists ar dūrēm, bet vēlāk talkā tika ņemtas arī koka nūjas. Vardarbīgās rīcības rezultātā cietušajam tika nodarīti vidēji smagi miesas bojājumi, tostarp arī lauzts elkoņa kauls.

Nedēļu vēlāk notiesātais vīrietis, kurš atkal atradās alkohola reibumā, vēlreiz sastrīdējās ar cietušo un vismaz desmit reizes viņam iesita ar dūrēm pa galvu, bet pēc tam paņēma nazi un ne mazāk kā 64 reizes iedūra upurim galvas un kaklā apvidū līdz brīdim, kad naža asmens nolūza, paliekot smadzenēs.

Pēc tam vīrietis paņēma otru nazi un ne mazāk kā divas reizes iedūra upurim krūšu kurvī un turpināja viņu sist.

Savukārt trīs dienas vēlāk pie notiesātā vīrieša ieradās viņa paziņa, ar kuru kopā viņi iepriekš bija nodarījuši upurim vidēji smagus miesas bojājumus. Kopīgas alkohola lietošanas laikā viņi nolēma līķi slēpt.

Lai apgrūtinātu līķa atpazīšanu viņi to ietina segā un pēc tam vairākkārt iedūra līķa sejas rajonā un ar koka nūju sita pa ķermeni. Visu šo laiku līķis, ietīts palagos un segās, atradās uz balkona.

Sākotnēji lietu skatīja Rīgas rajona tiesa, bet tās spriedums tika pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā, kas nolēma, ka notiesātajam vīrietim jāpiespriež 16 gadi aiz restēm, kā arī probācijas uzraudzība uz trīs gadiem. Tāpat vīrietim nāksies maksāt morālā un materiālā kaitējuma kompensāciju 18 200 eiro apmērā.

Savukārt viņa līdzdalībniekam, kas piedalījās miesas bojājumu nodarīšanā un līķa slēpšanā, tiesa piesprieda divus gadus un sešus mēnešus ilgu ieslodzījumu, kā arī probācijas uzraudzību uz vienu gadu. Vīrietim arī nāksies maksāt morālā kaitējuma kompensāciju 3000 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu