"Tas bija kā šausmu filmā." Kempingā Kanādā tūristu ģimenei naktī uzbrūk vilks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilks. Ilustratīvs attēls
Vilks. Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Ģimene no ASV bija devusies brīvdienu ceļojumā uz Kanādu, kur piedzīvojusi dramatiskus brīžus – naktī kempingā tai uzbrucis vilks, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Incidents notika piektdien, 9. augustā, Banfas Nacionālajā parkā Albertas provincē. Ģimene gulēja teltī, kad ap plkst. 1 naktī pēc vietējā laika ieradās negaidītais viesis un sāka plēst telti.

"Tas bija kā šausmu filmā," par piedzīvoto vēlāk sociālajā tīklā "Facebook" rakstīja Elisa Rispoli.

Elisa raksta, ka viņas vīrs Metjū sācis cīņu ar vilku, lai nepieļautu, ka tas uzbrūk pāra diviem bērniem. Vīrieša cīņu ar vilku un ģimenes kliedzienus izdzirdēja kāds cits kempinga iemītnieks, kurš atsteidzās palīgā. Viņš iespēra vilkam, kā rezultātā tas pārtrauca plosīt Metjū. Pēc tam ģimene patvērās kempinga kaimiņa mikroautobusā.

Galu galā Rispoli ģimene devās uz netālu esošo slimnīcu, kur tēvs saņēma medicīnisko palīdzību. Viņš bija vienīgais, kurš cīņā ar vilku bija guvis ievainojumus.

Kā norāda Kanādas nacionālo parku aģentūra "Parks Canada", vilku uzbrukumi cilvēkiem nacionālajos parkos ir ļoti reti. Pagaidām nav skaidrs, kas izraisījis šādu dzīvnieka uzvedību.

"Parks Canada" norāda, ka minētais dzīvnieks pēc incidenta sameklēts un nošauts. Vetārsti secinājuši, ka minētais vilks bijis vecs, un iespējams, ka tieši tas varētu būt veicinājis dīvaino uzvedību. Trakumsērga dzīvniekam nebija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu