"Latvijas valdība nav pieņēmusi šādu lēmumu." Kariņš par Baltkrievijas AES elektroenerģijas iepirkšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda trešdien, 14. augustā, izteicis nožēlu par Latvijas lēmumu pirkt elektroenerģiju, kas tiks saražota Baltkrievijā netālu no Lietuvas robežas topošajā Astravjecas atomelektrostacijā (AES). Savukārt premjerministrs Krišjānis Kariņš raidījumam "LNT Ziņas" uzsvēris, ka Latvijas valdība nav pieņēmusi šādu lēmumu.

Raidījumā "LNT Ziņas", komentējot Nausēdas paustās bažas, premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") sacīja, ka ir noticis pārpratums, jo valdība nav lēmusi par elektrības pirkšanu no Baltkrievijas.

"Es baidos, ka viņš, iespējams, ir ne pilnībā informēts par to, kas notiek. Es varu vēlreiz atkārtot, Latvijas valdība nav pieņēmusi lēmumu iepirkt elektrību no Baltkrievijas. Par to vispār nav runa," norādīja premjerministrs.

Jau tika ziņots, ka Lietuvas ziņu portāls "15min.lt" trešdien, 14. augsutā, publicējuši ziņu, kurā teikts, ka laikā, kad Lietuva gatavojas bloķēt elektroenerģijas importu no Baltkrievijā topošās Astravjecas atomelektrostacijas (AES), uzskatot kaimiņvalsts spēkstaciju par nedrošu, Latvija šo elektroenerģiju plāno pārdot, apejot Lietuvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu