Jauna informācija par kaimiņa sadurto 89 gadus veco kundzi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

20. augustā, Rīgā Pērnavas ielā bez brīdinājuma sadurta 89 gadus veca sieviete. Zvērīgo uzbrukumu paveica viņas kaimiņš. Sirmās kundzes dēls ir neizpratnē par ceturtdien, 22. augustā, tiesā pieņemto lēmumu varmāku neapcietināt, bet sūtīt ārstēties psihiatriskajā slimnīcā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Teju 90 gadus vecā kundze šobrīd atrodoties slimnīcā, kur ārsti cīnās par viņas dzīvību. Pensionāri savā dzīvesvietā sadūra 57 gadus vecais kaimiņš. Vīrietis ar nazi raidīja dziļu dūrienu sievietes vēderā, aizskarot vairākus iekšējos orgānus. Cietušās dēls apgalvojot, ka vīrietis viņa mammai uzbrucis jau iepriekš, norāda raidījums.

Pērnavas ielas 39. nama iedzīvotājiem ir zināms, ka vīrieša psihiskā veselība nav stabila un viņš mēdz izrādīt agresiju bez saprotama iemesla. Par neseno uzbrukumu kaimiņi uzzinājuši tikai piektdien, atklāj "Degpunktā".

Uzbrukums sirmgalvei paveikts bez provokācijas, bet gan vien pašam vīrietim zināmu iemeslu dēļ. Kundzes dēls raidījumam stāsta, ka kaimiņš dūra, iepriekš nesakot ne vārda.

Vīrietis ar visu asiņaino nazi pēc tam pazudis aiz sava dzīvokļa durvīm. Kad ieradusies policija, viņš atteicies ar viņiem sadarboties un likumsargiem nācies izmantot spēku.

Uzbrucējs tika ievietos policijas izolatorā uz 48 stundām. Tikmēr likumsargi centušies noskaidrot nozieguma motīvus un nozīmēja ekspertīzes, lai noteiktu, vai viņš atradies apreibinošo vielu iespaidā.

Ceturtdien, 22. augustā, bīstamo vīrieti nogādāja tiesā, kur lēma par viņa tālāko likteni. Kundzes dēls esot šokā par varasiestādes lēmumu nepiespriest uzbrucējam apcietinājumu, kas tuviniekiem liek noprast, ka varmāka šobrīd ir uz brīvām kājām, atklāj raidījums.

Likumsargi Latgales iecirknī skaidro, ka uzbrucējs atrodoties stingrā uzraudzībā ārstniecības iestādē, tāpēc kaimiņiem un radiniekiem neesot jāuztraucas par vīrieša klātbūtni Pērnavas ielā.

Lietas izmeklētāja turklāt apgalvojot, ka policijas rīcībā esošā informācija neapstiprina dēla sacīto, ka vīrs jau iepriekš bijis agresīvs pret sirmo kundzi.

Iecirknī ir uzsākts kriminālprocess par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu