Vīrietis Ķengaragā nošāvis divus gulbjus. Policija uzsākusi kriminālprocesu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gulbis Daugavā pie Ķengaraga promenādes. Ilustratīvs attēls.
Gulbis Daugavā pie Ķengaraga promenādes. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien, 27. augustā, ap plkst. 13 Ķengaraga iedzīvotājus šokēja nelietīgs noziegums, ko paveica kāds garāžas īpašnieks Krasta ielā. Vīrietis izvilka šaujamierocim līdzīgu priekšmetu un raidīja vairākus šāvienus gulbju ģimenes virzienā, kas peldēja turpat, netālu no krasta, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Dažas no lodēm atrada šāvēja iecerēto mērķi un trāpīja gan vienam pieaugušam putnam, gan vienam no pelēkajiem mazuļiem. Gulbju mammu aculiecinieku izsauktie likuma sargi nogādāja veterinārārsta klīnikā, kur konstatēts, ka tas jau ir miris.

Mirušo putnu sasaldēja un ievietoja morgā līdz ieradīsies likuma sargi. Ievainotais mazulis uz klīniku atvests ap plkst. 20 vakarā. Uz notikuma vietu tam pakaļ ieradās arī veterinārārsti, kas ar operatīvo dienestu palīdzību nogādāja nelielo gulbi klīnikā. Diemžēl arī tas pēc dažām stundām nomiris.

Abi mirušie putni tiks nodoti policijai ekspertīzes veikšanai.

Šāvējs joprojām nav atrasts. Policija uzsākusi kriminālprocesu un iesaistījusies vīrieša meklējumos. Neoficiāla informācija vēsta, ka vīrietim apnikuši putni garāžu kompleksā, jo tie piemēslojot apkārtni. Policija aicina ikvienu, kuram ir zināma informācija, kas palīdzētu varmāku identificēt, zvanīt Latgales policijas iecirknim pa tālruņa numuru 67085929.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu