Pēc pavadītām divām diennaktīm stiglāja slazdā tiek izglābta sirmgalve Sējas novadā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Purvs. Ilustratīvs attēls
Purvs. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

86 gadus vecā Valentīna Kazakēviča divas diennaktis pavadīja viena pati purvainā apvidū un spēja izdzīvot, lai sagaidītu glābiņu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jau vēstīts par pazudušo 86 gadus veco Valentīnu Kazakeviču, kura svētdien, 1. septembrī, ogojot un sēņojot Ādažu puses mežos apmaldījusies un mājās nav pārnākusi.

Saprotot, ka sieviete pati neatradīs izeju no meža pēc nakts pavadīšanas biezoknī, policisti lūguši organizācijas "bezvests.lv" palīdzību, kas specializējas tieši pazudušo meklēšanā. Pirmdien, 2. septembrī, ap vakarpusi jau organizācija devusies meklēt.

"Mēs sākām meklēšanas pasākumus plkst. 21, un tie turpinājās līdz plkst. 3 naktī. Tika noieti kādi pieci kilometri, bet ļoti grūts mežs, milzīga, sarežģīta teritorija. Ko gribas piebilst – ļoti nopietni strādāja karavīri. Nopietni meklēja, bija ļoti daudz cilvēku, "ķemmēja" apkārtni un ilgi lidoja helikopters.

Helikopteram ir siltumkamera, bet diemžēl neviens neko neatrada. Tas ir pats smagākais moments, kad nākas braukt prom, it kā tu nebūtu līdz galam izdarījis savu darbu," raidījumam atzīst organizācijas "bezvests.lv" pārstāvis Aleksandrs Faminskis.

Otrdienas, 3. septembra, rītā ar jaunu sparu atsākušies meklēšanas pasākumi no gaisa un neatlaidība vainagojusies ar panākumiem. Ap plkst. 3 pēcpusdienā sieviete pamanīta kādā purvā Sējas novadā.

Valentīna bija iekļuvusi stiglāja slazdā un pati nespēja no tā izkļūt. Par laimi, viņa bija pie samaņas un pat spēja sarunāties. Jau šobrīd cietusī ir nogādāta slimnīcā, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, norāda raidījums.

Noskaties sižetu!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu